Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι επενδυτές για το Λιμάνι-Μαρίνα Λάρνακας (pics)
Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι επενδυτές για το Λιμάνι-Μαρίνα Λάρνακας (pics)

Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι επενδυτές για το Λιμάνι-Μαρίνα Λάρνακας (pics)

 

 

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με τον Μάριο Δημητριάδη, η ανακοίνωση από πλευράς Κυβέρνησης των κοινοπραξιών που έχουν προεπιλεγεί ως υποψήφιοι επενδυτές για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Η εκτίμηση του Υπουργού Μεταφορών και Έργων είναι ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ενδεχομένως να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ο κ.Δημητριάδης επισκέφθηκε το λιμάνι Λάρνακας και είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, τον οποίο ενημέρωσε για την πιο πάνω διαδικασία. Θυμίζουμε, ότι στις 20 Μαρτίου είχαν ανακοινωθεί πέντε διεθνείς κοινοπραξίες, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να υποβάλουν προσφορές για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, ώστε να επιλεγούν εκείνες οι κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια, προκειμένου να κληθούν να υποβάλουν συγκεκριμένες προσφορές. «Ελπίζω ότι εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να γίνει η σχετική ανακοίνωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είπε ο κ.Δημητριάδης, ο οποίος υποσχέθηκε πως το προσεχές δεκαήμερο θα ενημερώσει τον Δήμο Λάρνακας για τους όρους των προσφορών και για τη μορφή ανάπτυξης που θα έχει το λιμάνι και η μαρίνα, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την τοπική αρχή της Λάρνακας. Ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι στόχος του υπουργείου του είναι όπως μέχρι το τέλος του 2017 να γίνει η επιλογή του επιτυχόντα προσφοροδότη. Παράλληλα, ο Μ. Δημητριάδης ανακοίνωσε ότι ο νέος σταθμός των λεωφορείων της Ζήνων θα γίνει στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, στο πλαίσιο της ανάπτυξης.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας επανέλαβε το αίτημα του δήμου για πλήρη ενημέρωση, αλλά και για να έχει λόγο σ’ ότι αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να περιλαμβάνει η επένδυση. «Η Λάρνακα θέλει τουριστική χρήση του λιμανιού, με συμβατή εμπορική χρήση», σημείωσε ο κ.Βύρας.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend