Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας
Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας

Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας

 

 

Το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας υπέγραψαν, χθες 29 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, Μνημόνιο Πολιτιστικής Συνεργασίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε  στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας.  Το μνημόνιο  υπογράφηκε από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, πρόεδρο του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας, τον κ. Συμεών Μάτση, πρόεδρο του Συμβουλίου του Καταπιστεύματος του Μουσείου Πιερίδη  – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, τον κ. Δημήτρη Πιερίδη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Πιερίδη και τον κ. Λούη Περεντό, αντιπρόεδρο του ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη.

Οι διευθυντές  των δυο πολιτιστικών φορέων, κ. Πήτερ Αστζιάν και κ. Ιωσήφ Χατζηκυριάκο, ανέφερθηκαν  στην σημασία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας των δυο θεσμών. Στόχος του μνημονίου ειναι η περαιτέρω προώθηση, προβολή και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.

 

Στα πλαίσια της τελετής έγινε  και παρουσίαση της κοινής έκθεσης των δυο φορέων με τίτλο «Διάλογος με τον Αρχέγονο Πηλό» της Νίνας Ιακώβου. Η έκθεση παρουσιάζεται  στους χώρους του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 στις 19:30, στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.  Μετα την τελετή υπογραφής του μνημονίου ακολουθήσε ξενάγηση των παρευρισκομένων στην έκθεση και στους δυο χώρους.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός απο τους προαναφερθέντες και οι, κ. Μαριος Κουκουμάς,  Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη, η κα Νίνα Ιακώβου, γλύπτρια, ο κ. Μιχάλης Περσιάνης, ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, η κα Ιωάννα Χατζηκώστη, διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, η κα Κατερίνα Προδρόμου, λειτουργός του Μουσείου Πιερίδη, ο κ. Δημήτρης Γρέκης, μέλος του συμβουλίου του Ιδρύματος Πιερίδη και φίλοι του Μουσείου Πιερίδη και Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη.

Send this to a friend