
Σήμερα το Φιλολογικό μνημόσυνο του Τάσου Μητσόπουλου
Τρία χρόνια έχουν περάσει από τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, του ανδρός του οποίου το ηθικό παράστημα, η αβρότητα και ο πολιτικός πολιτισμός, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην πολιτική ζωή του τόπου, και ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τη νέα γενιά.
Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού διοργανώνει εις μνήμην του Φιλολογικό μνημόσυνο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7.30μμ, στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου που φέρει την ονομασία «Τάσος Μητσόπουλος». Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που έχει ως τίτλο «Τάσος Μητσόπουλος: Πολιτεία με αξιώσεις», θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Η αδελφή του Ευαγγελία Μητσοπούλου και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Πέτρος Δημητρίου θα προσπαθήσουν να αποδώσουν το μεγαλείο του πολιτικού ανδρός και τις αξιώσεις που είχε η σύντομη αλλά βαρυσήμαντη Πολιτεία του. Μας λείπει σήμερα η οξυδέρκεια και η ταπεινοφροσύνη του, το κουράγιο του να συνεχίζει ακόμα και όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν σταματήσει, γιατί για εκείνον, η πορεία ήταν πάντα αυτή που μετρούσε.
Το παράδειγμα της τιμιότητας και το ηθικό παράστημα του, αποτελούν για την Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού σταθερό φάρο, που κατευθύνει τη δράση της, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.