Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η Αστυνομία, που θέλει το καλό μου, γιατί κρύβεται πίσω από δέντρα και τοίχους;
Η Αστυνομία, που θέλει το καλό μου, γιατί κρύβεται πίσω από δέντρα και τοίχους;

Η Αστυνομία, που θέλει το καλό μου, γιατί κρύβεται πίσω από δέντρα και τοίχους;

 

 

Έξαλλη με τα… όργανα η Ταμάρα Παπάρα
Γράφει η Ταμάρα Παπάρα!

Law & Order: Παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αλλά ο ρόλος της αστυνομίας (συγκεκριμένα της κυπριακής), δεν είναι να προστατεύει τον πολίτη, να επιβάλλει και να εφαρμόζει το νόμο, να αποτρέπει εγκληματικές πράξεις κλπ? Αυτός δεν είναι ο ρόλος των οργάνων της τάξης? Γιατί εμένα της Παπάρας, μπροστά στα μάτια μου, βαράνε άλλα όργανα? Πόσα χέρια χρειάζονται να κουρδίσουν τον μπαγλαμά? Τη φλογέρα τη φυσάμε μόνο από το στόμα?

Και για να μπω στο ψητό (αφού εδώ κάτι μυρίζει και δεν είναι κατσικάκι του φούρνου), η αστυνομία που θέλει το καλό μου, γιατί κρύβεται πίσω από θάμνους, δέντρα αμφίβολης προέλευσης και τοίχους για έλεγχο ταχύτητας? Γιατί παίζει κρυφτούλι με τους πολίτες? Στη προσπάθεια να αποτρέψει και να προστατέψει το φορολογούμενο πολίτη, γιατί πετάγεται σαν νυχτερίδα από το πουθενά και άντε να πατήσεις φρένο… Αστυνομία σε ρόλο kinder surprise «ου Λαμπρούκο έλα να δεις τι σου ‘χω», πολίτες σε απανωτά εγκεφαλικά.
Αυτά τα κόλπα τα μαθαίνετε στη σχολή ή σας στα ψιθυρίζουν μετέπειτα? Δεν είστε στο CSI Miami ούτε στις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες στη Βαγδάτη.

Εάν το όργανο, λέμε τώρα, στέκεται σε σημείο ορατό στον οδηγό, αυτό από μόνο του θα αποτρέψει τον οδηγό να παρανομήσει. Με το να μου παίζει το όργανο το παιχνίδι της τσαχπίνας αλεπούς που κρατάει τσίλιες στο σκοτάδι για να μου την φέρει, αυτό δεν το κάνει μάγκα όργανο τον κάνει ύπουλο όργανο (βλέπε φίδι). Θέλεις το καλό μου?

 

Να στέκεσαι στο φως να σε βλέπω όπως με βλέπεις εσύ. Δεν κτυπάμε κάτω από τη μέση ανυποψίαστους πολίτες, δεν βαράμε πισώπλατα, δεν ξαφνιάζουμε πολίτες με ρίσκο να προκαλέσουμε δυστύχημα. Θέλεις να πατάξεις τις ψηλές ταχύτητες, τους μεθυσμένους οδηγούς, τους απρόσεχτους, άμυαλους και ριψοκίνδυνους, τότε να βρίσκεσαι μπροστά τους αγαπητό όργανο. Μπροστά στα μάτια τους, να σε βλέπουν και να σκέφτονται διπλά αν θα οδηγήσουν. Κι όχι ο κάθε καβαλάρης της ασφάλτου να το παίζει κορώνα γράμματα αν θα κάνεις ΕΣΥ εμφάνιση ή όχι. Γιατί σε περίπτωση που κάνει κρύο ή βρέχει και δεν βρήκες καλή κρυψώνα, ο κάθε «ραλίστας» θα το ρισκάρει και θα ρίξει μια απογείωση στα 200 χιλιόμετρα. Να είσαι εκεί μέρα νύχτα, στα ανοιχτά, στο φως και αν δεν μειωθούν οι Roadrunners, αλλάζω το όνομα από Παπάρα και γίνομαι Τσατσάρα.

Πηγή: offsite.com.cy

Send this to a friend