Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σημαντική κατάθεση για το τετραπλο φονικό της Αγίας Νάπας
Σημαντική κατάθεση για το τετραπλο φονικό της Αγίας Νάπας

Σημαντική κατάθεση για το τετραπλο φονικό της Αγίας Νάπας

 

 

«Καίει» το πρώην αφεντικό του ο Αθανάσιος Αποστολάκος – Κατέθεσε ότι είδε τους δύο φερόμενους εκτελεστές στην έπαυλη που ήταν ο Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένης, στον Πρωταρά.

Τους δύο Αλβανούς φερόμενους εκτελεστές του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας, Jani Vogli και Aleks Burelli, είδε στην έπαυλη όπου βρισκόταν ο Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένη, στον Πρωταρά, ο φρουρός ασφαλείας του κατηγορουμένου Αθανάσιος Αποστολάκος, κάτοικος Στροβόλου, λίγες μέρες πριν το στυγερό έγκλημα. Αυτά κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, όπου συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία της πολύκροτης υπόθεσης. Να σημειωθεί, ότι ο Αποστολάκος μόλις τις τελευταίες μέρες προστέθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας της υπόθεσης και βρέθηκε στο εδώλιο του μάρτυρα για να πει όσα γνωρίζει σε σχέση με το φοβερό έγκλημα του περασμένου Ιουνίου. Η μαρτυρία του Αποστολάκου στο δικαστήριο θεωρείται από την Κατηγορούσα Αρχή ιδιαίτερα σημαντική…

Ο Αθανάσιος Αποστολάκος υιοθέτησε το περιεχόμενο της δεύτερης κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία, ημερομηνίας 11 Δεκεμβρίου 2016, την οποία και ανάγνωσε στο δικαστήριο. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δούλευε ως φρουρός ασφαλείας στο σπίτι του Μπένη, ενώ για τον έκτακτο αγροπυροσβέστη Χαράλαμπο Ανδρέου (καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση για το τετραπλό φονικό) είπε ότι τον γνώριζε μέσω του Μπένη. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε το κλοπιμαίο όχημα, μάρκας «Χόντα Ιντέκρα», από οικόπεδο στην Μακεδονίτισσα και με την καθοδήγηση του ισοβίτη Χ. Ανδρέου το μετέφερε σε έπαυλη στον Πρωταρά. Ο Αποστολάκος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλοπιμαίο, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο κατάλαβε ότι ήταν το

 

αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το έγκλημα. Ο μάρτυρας είπε ότι στάθμευσε το αυτοκίνητο στην έπαυλη, όπου βρισκόταν ο Μάριος Χριστοδούλου Μπένης με τη φίλη του Σοφία Γρηγορίου (είναι η τέταρτη κατηγορούμενη στην υπόθεση του τετραπλού). Είπε, επίσης, ότι στην ίδια κατοικία είδε ακόμα δύο πρόσωπα, τη φωτογραφία του ενός εκ των οποίων (του Aleks Burelli) αναγνώρισε μεταγενέστερα από τα κοινωνικά δίκτυα ως το καταζητούμενο πρόσωπο για τον τετραπλό φόνο της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016.

Αναγνώριση μέσω φωτογραφιών

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Παπαγαπίου υπέδειξε στον μάρτυρα τις δύο φωτογραφίες των Αλβανών φερόμενων εκτελεστών του τετραπλού φονικού, Jani Vogli (σκοτώθηκε κατά το πιστολίδι) και Aleks Burelli (καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης). Ο Αποστολάκος τους αναγνώρισε ως τα πρόσωπα που είδε στην κατοικία στον Πρωταρά, όπου ήταν οι Μάριος Χριστοδούλου Μπένης και Σοφία Γρηγορίου. Οι φωτογραφίες των δύο Αλβανών κατατέθηκαν στο δικαστήριο ως τεκμήρια. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, άλλως Μπένη, Μιχάλης Πικής, είχε φέρει ένσταση στο να υποδειχθούν οι δύο φωτογραφίες των Αλβανών στον μάρτυρα προς αναγνώριση, ωστόσο η ένστασή του απορρίφθηκε από το Κακουργιοδικείο. Περαιτέρω, ο Αθανάσιος Αποστολάκος αναγνώρισε μέσω των φωτογραφιών – τεκμηρίων την έπαυλη στον Πρωταρά όπου μετέφερε και στάθμευσε το κλοπιμαίο αυτοκίνητο μάρκας «Χόντα». Η δίκη συνεχίζεται.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend