«Ο Θεός να τον βοηθήσει να μην μπει της πόρτας, γιατί εν πεθαμένος»…
Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας για την βάναυση κι εγκληματική, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά του Γιώργου Ξιούρουππα, 45 χρόνων, τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου 2016, όταν διέπραξε την ανθρωποκτονία του Παναγιώτη (Γιώτη) Χριστοδούλου, άλλως Καμαρκώτη, 40 χρόνων, από τις Καμάρες Λάρνακας.
Το Κακουργιοδικείο καταδίκασε τον Ξιούρουππα σε 20 χρόνια φυλάκιση στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας (ηθελημένης), σημειώνοντας πως μία ασήμαντη αιτία, δηλαδή η πεποίθηση του θύματος ότι ο Ξιούρουππας τον είχε καταδώσει στην Αστυνομία καθώς και η εξύβριση και η επίδειξη άσεμνων χειρονομιών του Καμαρκώτη προς τον κατηγορούμενο νωρίτερα το ίδιο βράδυ, λειτούργησε ώστε να κοπεί με τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου, που βρήκε οικτρό θάνατο από τα χέρια του κατηγορούμενου. Το έγκλημα διαπράχθηκε στο νυχτερινό κέντρο «Perfector», στη Λάρνακα. Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο σημειώνει την… έντονη μανία με την οποία ο Ξιούρουππας πυροβόλησε τον Καμαρκώτη.
«Ο κατηγορουμένους δεν περιορίστηκε μόνο στο ν’ ανασύρει το πιστόλι που είχε στην κατοχή του και να το προτάξει εναντίον του θύματος. Το κυρίαρχο στοιχείο της υπόθεσης είναι η έντονη μανία με την οποία ο Ξιούρουππας επανηλλειμμένα πυροβόλησε το θύμα (13 φορές). Ενώ αρχικά αστόχησε πυροβολώντας τον στα πόδια, συνέχισε με μανία να τον πυροβολεί, χωρίς καμία αναστολή και δεύτερη σκέψη, πυροβολώντας τον δύο φορές στο κεφάλι. Αφού το θύμα σωριάστηκε στο έδαφος ανάσκελα, αυτός πήγε από πάνω του, τον πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι και στο σώμα, άλλαξε γεμιστήρα και τον πυροβόλησε άλλες 5-6 φορές. Κάτω από αυτή την βάναυση και εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε ο κατηγορούμενος, οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός των πράξεων του περιττεύει», υπογραμμίζεται στην απόφαση.
Μεταίχμιο της εκ προμελέτης
Περαιτέρω, κατά την επιμέτρηση της ποινής λήφθηκε σοβαρά υπόψη ως επιβαρυντικός, για τον κατηγορούμενο, παράγοντας το γεγονός ότι ο Ξιούρουππας οπλοφορούσε το επίδικο βράδυ, αρκετές ώρες πριν το φονικό. Μάλιστα, ερωτηθείς από μάρτυρα της υπόθεσης για την κατοχή του πιστολιού, ο Ξιούρουππας είχε πει «εν με τούτο που να σκοτώσω τον Γιώτη»… Μετέπειτα, όταν ο κατηγορούμενος μετέβη στο «Perfector» είχε πει στον ίδιο μάρτυρα «Ο Θεός να τον βοηθήσει να μην μπει της πόρτας, γιατί εν πεθαμένος»…
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου, τα στοιχεία αυτά θέτουν το υπόβαθρο, ώστε η παρούσα υπόθεση να μπορεί να καταταχθεί στο μεταίχμιο της ηθελημένης ανθρωποκτονίας και του φόνου εκ προμελέτης. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο Θανάσης Παπανικολάου.
Καμία πρόκληση
Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας δεν προσέδωσε καμία βαρύτητα στην θέση της υπεράσπισης (συνήγορος ο Ρίκκος Μαππουρίδης), ότι οι πράξεις του κατηγορουμένου ήταν αποτέλεσμα πρόκλησης του εκ μέρους του θύματος, όταν νωρίτερα το ίδιο βράδυ, γύρω στις 1π.μ., στο κέντρο «Paparazzi», ο Καμαρκώτης είχε αποκαλέσει τον Ξιούρουππα «ρουφιάνε και σπιούνε». Το δικαστήριο σημείωσε τα ακόλουθα. «Είχαν παρέλθει πέραν των τεσσάρων ωρών μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο Perfector, λίγο μετά τις 5π.μ., με τον κατηγορούμενο να έχει υπέρ αρκετό χρόνο για ν’ ανακτήσει τον αυτοέλεγχο και την ψυχραιμία του.
Εντούτοις, εντελώς απρόκλητα ανέσυρε πιστόλι και επέφερε τον θάνατο στο θύμα». Επίσης, το δικαστήριο δεν προσέδωσε βαρύτητα ούτε στην εισήγηση της υπεράσπισης ότι κατά την επίδικη νύχτα ο κατηγορούμενος δεν είχε πλήρη διαύγεια, εφόσον μετά από εξετάσεις ούρων και αίματος βρέθηκε θετικός στην ύπαρξη ναρκωτικών ουσιών. «Δεν έχει τεθεί ενώπιόν μας ο χρόνος που ο κατηγορούμενος προέβηκε στη λήψη των ναρκωτικών, ώστε να εξαχθεί συμπέρασμα για την επίδρασή τους στην διαύγεια της σκέψης του», τονίστηκε στην απόφαση. Ο Ξιούρουππας είναι πατέρας τριών παιδιών και ο Καμαρκώτης τεσσάρων παιδιών. Παλαιότερα θύμα και κατηγορούμενος ήταν γνωστοί και φίλοι με κοινές νυχτερινές εξόδους…