Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δίκτυο λυμάτων για 170 κατοικίες στο δημοτικό διαμέρισμα Λιβαδιών (φώτο)
Δίκτυο λυμάτων για 170 κατοικίες στο δημοτικό διαμέρισμα Λιβαδιών  (φώτο)

Δίκτυο λυμάτων για 170 κατοικίες στο δημοτικό διαμέρισμα Λιβαδιών (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κατασκευάζεται δίκτυο λυμάτων και παράλληλα βελτιώνεται το δίκτυο ύδρευσης προς εξυπηρέτηση υποστατικών που γειτνιάζουν με την συνοικισμό Λιβαδιών.

 

 

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λάρνακας (ΕΟΑΛ), υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση των πιο πάνω έργων με την εταιρεία «ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤΣΙΟΥ (ΣΤΥΛΙΩΤΕΣ) ΛΙΜΙΤΕΔ», συνολικής αξίας πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.042.798 πλέον ΦΠΑ).

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η κατασκευή δημόσιων αγωγών λυμάτων, δημόσιων φρεατίων επίσκεψης, καθώς και δημόσιων υπόνομων οικοδομής σε 170 κατοικίες εντός των ορίων του δημοτικού διαμερίσματος Λιβαδιών.

Το έργο θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένα υποστατικά τα οποία γειτνιάζουν με τον προσφυγικό συνοικισμό της περιοχής, με πλήρη δυνατότητα σύνδεσης στο σύστημα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του, τη μείωση των απωλειών και τη βελτίωση της ποιότητας παροχής νερού.

Για την κατασκευή των έργων έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Ανακοίνωση του ΕΟΑ Λάρνακας αναφέρει πως πρόκειται για σημαντικό έργο, το οποίο αναμένεται να δώσει λύση σε υφιστάμενα προβλήματα διαχείρισης λυμάτων στην περιοχή, περιορίζοντας φαινόμενα οσμών και ενισχύοντας την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινούν άμεσα κι εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Να σημειωθεί, ότι τα Λιβάδια συμπεριλαμβάνονται στην τέταρτη φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας (μαζί με Αραδίππου και Ορόκλινη).

Επειδή, όμως, η τέταρτη φάση θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να ξεκινήσει, αποφασίστηκε όπως προχωρήσει άμεσα η δημιουργία ξεχωριστού δικτύου στην συγκεκριμένη προβληματική περιοχή, το οποίο θα συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο της δεύτερης φάσης του Αποχετευτικού Λάρνακας.

Με τον τρόπο αυτό θ’ αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα αποχέτευσης που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της υπό αναφοράς περιοχής στα Λιβάδια, κυρίως λόγω των συχνών υπερχειλίσεων απορροφητικών λάκκων.

Οι εργασίες αποχέτευσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 2.065 μέτρων αγωγών λυμάτων, την κατασκευή 48 φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και τη δημιουργία περίπου 750 μέτρων οικιακών συνδέσεων λυμάτων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών ύδρευσης, προβλέπεται η αντικατάσταση κι εγκατάσταση συνολικά 750 μέτρων δικτύου διανομής πόσιμου νερού και η αναβάθμιση 175 οικιακών παροχών συνολικού μήκους 1.530 μέτρων.

Στην υπογραφή της σύμβασης, που έγινε στις 31 Μαρτίου, παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Νίκη Μουλαζίμη – Τσαγγαρίδου, ο αντιδήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης και εκπρόσωποι του ΕΟΑ Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend