Βαφεάδης για διαμαρτυρία οδηγών λεωφορείων: Επεξεργαζόμαστε τρόπους για πιο γρήγορη προειδοποίηση στα φανάρια
Tο Υπουργείο επεξεργάζεται τρόπους ώστε να δίνεται μια πιο γρήγορη προειδοποίηση, αλλά ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας είναι εκεί για την ασφάλεια όλων. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές κινητοποιήσεις των οδηγών λεωφορείων και τις διαμαρτυρίες για το σύστημα φωτοεπισήμανσης.
Ο κ. Βαφεάδης είπε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται τρόπους ώστε να δίνεται μια πιο γρήγορη προειδοποίηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας είναι εκεί για την ασφάλεια όλων.
«Και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες οδηγοί μας πρέπει να τηρούν τον κώδικα. Έχουμε μια γραμμή του αλτ, η οποία όταν την περάσεις και είναι κόκκινο, βεβαίως αυτό είναι παραβίαση του κώδικα. Νομίζω είναι απλό το θέμα, λίγη καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου, πιθανώς λίγη επιμόρφωση καλύτερη και μια προειδοποίηση, την οποία θα φροντίσουμε εμείς να έχουμε, νομίζω θα λύσει το πρόβλημα», επεσήμανε.
Χθες, Παρασκευή, να υπενθυμίσουμε ότι οδηγοί λεωφωρείων κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 11:00. Πρόκειται για μέλη της ΟΜΕΠΕΓΕ–ΣΕΚ και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ–ΠΕΟ, οι οποίοι ζητούν την τοποθέτηση χρονομέτρων στις κάμερες φωτοεπισήμανσης.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σολωμού, στη Λευκωσία, με τους οδηγούς να προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων σε περίπτωση μη ανταπόκρισης από το Υπουργείο Μεταφορών.
Όσον αφορά τα ατυχήματα που καταγράφηκαν, οδηγοί στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αναφέρθηκαν σε μικροτραβατισμούς επιβατών από απότομα φρεναρίσματα, ενώ αναφέρθηκε και συμβάν με ιστάμενη επιβάτη που κρατούσε το μωρό της εντός του λεωφορείου.Ο οδηγός αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα στα φώτα ενώ πήγαινε με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να φύγει το μωρό από τα χέρια της μητέρας και να καταλήξει στον οδηγό.










