Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αποφασισμένος ο Πρόεδρος: Σύντομα στο τραπέζι το κεφάλαιο των Βάσεων
Αποφασισμένος ο Πρόεδρος: Σύντομα στο τραπέζι το κεφάλαιο των Βάσεων

Αποφασισμένος ο Πρόεδρος: Σύντομα στο τραπέζι το κεφάλαιο των Βάσεων

Πολύ σύντομα αναμένονται νέα σε ό,τι αφορά τον διάλογο που θα γίνει για το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

Ερωτηθείς σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν έβαλε χρονοδιαγράμματα, υπέδειξε ωστόσο ότι ο διάλογος με το Λονδίνο θα γίνει και θα έχει ουσία.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ-ΠτΔ
«Μίλησα δημόσια γι’ αυτό το θέμα, ενημέρωσα από την πρώτη στιγμή τη Βρετανική Κυβέρνηση, ενημέρωσα το Εθνικό Συμβούλιο και ξεκινούμε προς αυτή την κατεύθυνση»

Όπως προ ημερών αποκάλυψε ο Alpha και επιβεβαιώθηκε παρασκηνιακά στο Εθνικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η Λευκωσία προτείνει τη σύσταση τεχνικής Επιτροπής για το καθεστώς των Βάσεων, εν μέσω της Μεσανατολικής κρίσης, στην οποία βρέθηκε στο στόχαστρο το στρατιωτικό τμήμα του Ακρωτηρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε έντονο ύφος και σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκοκυπριακής πλευράς, η οποία θεωρεί ότι έχει λόγο σε ό,τι αφορά το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων στο νησί.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ-ΠτΔ
«Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας μπορούν να έχουν λόγο στη διαπραγμάτευση των Βάσεων αφού επιστρέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία»

Όσον αφορά δε τις αντιδράσεις της Άγκυρας…

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ-ΠτΔ
«Μπορεί να έχει λόγο στο μέλλον των Βρετανικών Βάσεων αφού αναγνωρίσει πρώτα την Κυπριακή Δημοκρατία»

Στα κατεχόμενα πάντως συνεχίζεται η συζήτηση, με τον λεγόμενο βουλευτή Γιασεμίν Όζτουρκ να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις μετά τον ισχυρισμό του ότι το Ιράν μπορεί να χτυπήσει τα ραντάρ των Βρετανών στο Τρόοδος.

Send this to a friend