Οι Junior Ambassadors του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας στο Στρασβούργο στο Πρόγραμμα Euroscola (φώτο)
Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι Junior Ambassadors του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024-25».
Οι μαθητές ταξίδεψαν στο Στρασβούργο και συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Euroscola. Εκεί γνώρισαν από κοντά τον χώρο, όπου λαμβάνονται οι ευρωπαϊκές αποφάσεις.
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Τεχνική Σχολή Λάρνακας, καθώς και με μαθητές που διακρίθηκαν από διάφορα σχολεία στους περσινούς διαγωνισμούς Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γαλλοφωνίας, δημιουργώντας έτσι μια ομάδα με διαφορετικές εμπειρίες, κοινές αξίες και έντονο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.
Οι μαθητές συμμετείχαν σε συζητήσεις, εργαστήρια και προσομοίωση του ρόλου των Ευρωβουλευτών, εστιάζοντας στο θέμα «Towards a strong social Europe: the EU’s ambition to end poverty and social exclusion».
Η επικοινωνία με συνομηλίκους από σχολεία της Κύπρου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της εμπειρίας, επιβεβαιώνοντας ότι η Ευρώπη βασίζεται στη συμμετοχικότητα των νέων.
Οι Junior Ambassadors επέστρεψαν με νέες ιδέες, δυνατές εικόνες και ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τον ρόλο τους ως ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες!













