Μεγάλο στέγαστρο στο Παγκύπριο Λύκειο για κάλυψη των γηπέδων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας
ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Τις απαραίτητες διαδικασίες για κατασκευή μεγάλου μεταλλικού στεγάστρου που θα καλύψει την αυλή του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας ενεργοποίησε οι οικεία σχολική εφορεία.
Την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας δημοσιοποίησε τον δημόσιο διαγωνισμό, ζητώντας προσφορές από εργολάβους για ανέγερση μεταλλικού στεγάστρου για τις ανάγκες του υπό αναφορά λυκείου, παραχωρώντας προθεσμία στους προσφοροδότες μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2026 για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλουν προσφορές μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής δημόσιων προσφορών.
Η δαπάνη έχει οριστεί στις 140 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με την περιγραφή, αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανέγερση μεταλλικού στεγάστρου στα υφιστάμενα γήπεδα καλαθόσφαιρα και πετόσφαιρας του λυκείου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους όρους των προσφορών θα κατασκευαστεί μεταλλικό στέγαστρο με επικάλυψη από πάνελ πολυουρεθάνης, ενώ θα γίνει και ανακατασκευή των υφιστάμενων κερκίδων. Το έργο θα πρέπει να αποπερατωθεί και να παραδοθεί για χρήση σε 90 ημέρες, με τον χρόνο αποπεράτωσης να υπολογίζεται από την ημέρα έναρξης των εργασιών.
Η προσωρινή παραλαβή του έργου θα γίνει στην καθορισμένη από το κατασκευαστικό συμβόλαιο ημερομηνία, εφόσον προηγουμένως κριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ότι όλες οι εργασίες αποπερατώθηκαν σύμφωνα με τα σχέδια και τους όρους που προνοεί το συμβόλαιο.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι για το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες αίτημα για ανέγερση κλειστής αίθουσας πολλαπλής χρήσης. Ένα αίτημα, το οποίο ακόμα να βρει θετική ανταπόκριση.
Στο Παγκύπριο Λύκειο, που είναι το πιο κεντρικό σχολείο της πόλης μαζί με το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, εκτελούνται αυτό το διάστημα άλλες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης.










