Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Έρευνα ΥΠΑΝ για την καταγγελία ότι δασκάλα έσπρωξε κι έβαλε τρικλοποδιά σε μαθητή
Έρευνα ΥΠΑΝ για την καταγγελία ότι δασκάλα έσπρωξε κι έβαλε τρικλοποδιά σε μαθητή

Έρευνα ΥΠΑΝ για την καταγγελία ότι δασκάλα έσπρωξε κι έβαλε τρικλοποδιά σε μαθητή

Τι ισχυρίζεται η μητέρα του παιδιού και τι ζητούν οι γονείς

Ερευνώντα λειτουργό διόρισε το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την καταγγελία μητέρας ότι δασκάλα άσκησε βία εναντίον του παιδιού της που φοιτά στην πρώτη τάξη Δημοτικού Σχολείου της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 15 Ιανουαρίου. Με βάση τους ισχυρισμούς της μητέρας του μαθητή, η δασκάλα τον έσπρωξε και του έβαλε τρικλοποδιά με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε θρανίο συμμαθήτριας του.

Υποστηρίζει ότι ακολούθως έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε, ενώ η δασκάλα φέρεται να μην του επέτρεψε να πλυθεί και να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Καταγγέλλεται μάλιστα ότι τον υποχρέωσε να παραμείνει στην τάξη, δίπλα στον πίνακα, την ώρα που άλλοι συμμαθητές του παιδιού φέρονται να ενημέρωσαν σχετικά τη Διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου.

Η μητέρα ισχυρίζεται επίσης ότι ο μαθητής δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο λόγω φόβου, ενώ κι άλλοι γονείς φέρονται να έχουν διατυπώσει παράπονα για τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης δασκάλας.

Η μητέρα έχει καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά ο τοπικός Σύνδεσμος Γονέων και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων.

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο ανταποκριτής του Alpha Κύπρου στην πόλη και επαρχία Πάφου Κώστας Νάνος, η δασκάλα εξακολουθεί να παραμένει στα καθήκοντα της, ενώ γονείς μαθητών ζητούν την άμεση απομάκρυνση της.

 

Send this to a friend