Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σήκωσαν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί της Λάρνακας – Κάνουν λόγο για ανομία στο αεροδρόμιο – «Ιδιωτικά οχήματα, χωρίς άδεια, μεταφέρουν επιβάτες»
Σήκωσαν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί της Λάρνακας – Κάνουν λόγο για ανομία στο αεροδρόμιο – «Ιδιωτικά οχήματα, χωρίς άδεια, μεταφέρουν επιβάτες»

Σήκωσαν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί της Λάρνακας – Κάνουν λόγο για ανομία στο αεροδρόμιο – «Ιδιωτικά οχήματα, χωρίς άδεια, μεταφέρουν επιβάτες»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα, από τις 7 έως τις 11 το πρωί, οι οδηγοί ταξί της Λάρνακας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι οδηγοί διαμηνύουν πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τότε την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, την οποία θα επαναλάβουν και στις 28 του μήνα.

Αίτημά τους είναι να εφαρμοστούν αυστηρότεροι έλεγχοι και αστυνόμευση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στο οποίο, όπως υποστηρίζουν, επικρατεί ανομία εξαιτίας της μεταφοράς επιβατών με ιδιωτικά οχήματα που επιστρατεύονται από τις διάφορες εφαρμογές. Για το θέμα αυτό, οι οδηγοί ταξί της Λάρνακας είχαν αρκετές συναντήσεις με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά, όπως ανέφεραν, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματά τους.

Ο εκπρόσωπος των οδηγών Γιώργος Μακρής δήλωσε ότι δόθηκαν υποσχέσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν τηρηθεί, προσθέτοντας πως το πρόβλημα με την μεταφορά επιβατών από ιδιωτικά οχήματα χρονολογείται τα τελευταία 7 χρόνια. Προειδοποίησε, δε, πως εάν δεν βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα, οι οδηγοί ταξί δεν πρόκειται να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Ο κ.Μακρής εξήγησε ότι οι οδηγοί ταξί δεν είναι εναντίον των εφαρμογών που ισχύουν για το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι οι πλείστες απ’ αυτές τις εφαρμογές εργάζονται με παράνομα ιδιωτικά οχήματα σε ποσοστό 30%-40%.

Όπως ανέφερε, «καμία εκ των εφαρμογών αυτών δεν σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξού και οι επαγγελματίες οδηγοί ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και στήριξη από το κράτος». Οι οδηγοί ταξί της Λάρνακας κάνουν λόγο για κατάσταση εκτός ελέγχου και θέτουν επιτακτικά θέμα επαγγελματικής τους επιβίωσης.

Για τον λόγο αυτό, ζητούν πλήρη αποκοπή του σήματος και της δραστηριότητας όλων των εφαρμογών από το αεροδρόμιο Λάρνακας καθώς και αυστηρή και καθολική τήρηση της έδρας ταξί απ’ όλες τις εφαρμογές χωρίς εξαιρέσεις. Την στήριξή τους στους οδηγούς ταξί της Λάρνακας εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσής της, και η Παγκύπρια Συντεχνία Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ), ζητώντας αστυνόμευση και μόνιμη παρουσία επόπτη στα αεροδρόμια.

Η ΠΟΑΤ υποδεικνύει, επίσης, ότι εφόσον μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν ανακοινωθούν ουσιαστικά μέτρα προς ικανοποίηση του αιτήματος των οδηγών ταξί της Λάρνακας, τότε η συντεχνία θα συνέλθει εκτάκτως με σκοπό ν’ αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις παγκυπρίως.

Send this to a friend