Αναθεωρεί η ΕΔΕΚ μετά τον ανασχηματισμό και ζητά να δει Χριστοδουλίδη
Σε διαδικασία αναθεώρησης της σχέσης της με την Κυβέρνηση μπαίνει η ΕΔΕΚ, που μοιάζει πλέον σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος συνήλθε εκτάκτως σήμερα το πρωί μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά από πολύωρη συνεδρία, δεν κατέληξε στο εάν θα συνεχίσει να συναποτελεί το κυβερνητικό σχήμα.
ΕΔΕΚ
«Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου εξουσιοδότησαν τον Πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Αναστασίου, να διευθετήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την επαναξιολόγηση της σχέσης της ΕΔΕΚ με την κυβέρνηση, η οποία δεν συνδέεται με την αριθμητική συμμετοχή της ΕΔΕΚ στην κυβέρνηση».
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τον ανασχηματισμό λίγο μετά που ανακοινώθηκε.
Στη δε προχθεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ έκανε λόγο για έλλειψη εκτίμησης από το Προεδρικό για τη συμβολή του κόμματος στο κυβερνητικό έργο και την ανιδιοτελή συμπεριφορά του.
Με στελέχη του κόμματος να αναφέρονται, έστω και ανεπίσημα, σε αποχώρηση του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, είχε σπεύσει χθες να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.
Το πότε θα διευθετηθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ποιο το αποτέλεσμά της, αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στην ΕΔΕΚ βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα ενόψει εκλογών να πιέζουν ασφυκτικά και τις δημοσκοπήσεις να ρίχνουν το κόμμα στα τάρταρα.
Μορφή παίρνει αύριο ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, στις 9.00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών και της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας.
Ακολούθως, αρχής γενομένης από τις 10:30 και μέχρι και τις 12:30 το μεσημέρι, θα λάβουν χώρα οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα επηρεαζόμενα Υπουργεία και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.








