Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ένα πολυλειτουργικό πάρκο δίπλα στη λίμνη Παραλιμνίου
Ένα πολυλειτουργικό πάρκο δίπλα στη λίμνη Παραλιμνίου

Ένα πολυλειτουργικό πάρκο δίπλα στη λίμνη Παραλιμνίου

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Ζωντανεύει» η αναξιοποίητη, εδώ και αρκετά χρόνια, περιοχή πολύ κοντά στη λίμνη Παραλιμνίου, με τη δημιουργία του Πάρκου Νεολαίας, ενός πολυλειτουργικού χώρου, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών, όλων των ηλικιακών ομάδων.

Το Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, έπειτα από πενταετή συστηματική προσπάθεια, ολοκλήρωσε τον πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πάρκου και τον παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο στο πρόγραμμα Young Cities, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 25 χιλιάδων ευρώ από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Η στήριξη αυτή αποτελεί σημαντικό εφαλτήριο για έναρξη κατασκευής των πρώτων φάσεων του έργου. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Έργων του Συμβουλίου Νεολαίας Παραλιμνίου και του Δήμου Παραλιμνίου–Δερύνειας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ο δημοτικός και ο πολιτικός μηχανικός του δήμου, με σκοπό τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των έργων που θα υλοποιηθούν στο υπό διαμόρφωση Πάρκο Νεολαίας, πλησίον της λίμνης Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Famagusta News, σε πρώτη φάση ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας, σε συνεργασία με τη Νεολαία Παραλιμνίου, προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου οργανωμένου Πάρκου Σκύλων εντός του Πάρκου Νεολαίας.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει και ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια εκπαίδευσης για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου. Προβλέπεται, παράλληλα, η κατασκευή μονοπατιών με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών καθώς και η τοποθέτηση οργάνων καλλισθενικής γυμναστικής, ώστε το πάρκο να αποτελέσει σημείο άθλησης και ευεξίας για τους νέους και ευρύτερα για όλους τους δημότες.

Σε δεύτερη φάση, οι δημοτικές Αρχές, σε συντονισμό πάντοτε με το τοπικό συμβούλιο νεολαίας, θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του υφιστάμενου γηπέδου ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό και ασφαλές για να χρησιμοποιείται από τους νέους.

Σε τρίτη και τελική φάση, προγραμματίζεται στον ίδιο χώρο η δημιουργία μιας σύγχρονης παιδικής χαράς, με την οποία θα ολοκληρωθεί η συνολική εικόνα του Πάρκου Νεολαίας ως ενός πολυλειτουργικού χώρου που θα εξυπηρετεί όλες τις ηλικιακές ομάδες. Και όλα αυτά, βέβαια, πάντοτε υπό τη σκιά των δέντρων που φυτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τα μέλη της Νεολαίας Παραλιμνίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «το Πάρκο Νεολαίας που προγραμματίζεται παρά τη λίμνη Παραλιμνίου θα αποτελεί ένα όραμα που υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία, την επιμονή και την ενεργή συμμετοχή των νέων του Παραλιμνίου, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας».

 

Send this to a friend