Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριό του στη Λάρνακα (φώτο)
Το νέο κτίριο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στη Λάρνακα, κληροδότημα της Ιωάννας Αργυρού Πιερίδη, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2025 από τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανό, στην παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμενων οργανισμών, μελών και εθελοντών.

Το κτίριο αποτελούσε την οικία του ζεύγος Αργυρού και Ιωάννας Πιερίδη, οι οποίοι, έχοντας αγαπήσει βαθιά το έργο του Θεραπευτικού Κέντρου Παιδιών «Στέλλα Σουλιώτη» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, το κληροδότησαν στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό προς όφελος του Θεραπευτικού Κέντρου, επιθυμώντας να συνεχίσουν να προσφέρουν ακόμη και μετά το πέρας της ζωής τους. Η ανακαίνιση του κτιρίου, το οποίο έχει ηλικία πέραν του μισού αιώνα, πραγματοποιήθηκε με δαπάνη που ξεπέρασε τις €232.500, με τις χορηγίες και δωρεές για το έργο να ανέρχονται σε €87.860.
Στο ανακαινισμένο κτίριο θα στεγάζεται πλέον ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συνδέσμου με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές ή άλλες αναπηρίες, ενώ τα έσοδα θα διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του Θεραπευτικού Κέντρου, σύμφωνα με την επιθυμία της δωρήτριας, αείμνηστης Ιωάννας Αργυρού Πιερίδη. Το Θεραπευτικό Κέντρο προσφέρει εξειδικευμένες θεραπείες σε παιδιά από βρεφικής ηλικίας μέχρι νέους 22 ετών, με κινητικά και αναπτυξιακά προβλήματα.
Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Δαμιανός, ανέφερε ότι, το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην πολυεπίπεδη και αγαστή συνεργασία με φορείς οργανωμένων συνόλων, συνδέσμων και άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανώσεων, όπως είναι ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, προς όφελος των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Τόνισε δε ότι, η συνεργασία αυτή προβάλλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η υγεία αποτελεί δικαίωμα για όλους τους ασθενείς, το οποίο πηγάζει και εδραιώνεται μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες μεταξύ του Κράτους, της κοινωνίας και των εθελοντικών οργανώσεων.

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ανακαίνιση του κτιρίου. Όπως ανέφερε, «το κτίριο αυτό αποκτά νέα ζωή· από ένα σπίτι γεμάτο μνήμες, μετατρέπεται σε έναν ζωντανό πυρήνα στήριξης, όπου άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προκλήσεις μπορούν να βρουν βοήθεια και ελπίδα». Αναφερόμενη στη δωρεά του κτιρίου από το ζεύγος Πιερίδη, η κ. Παπαδοπούλου χαρακτήρισε την πράξη τους «παράδειγμα διαχρονικής αγάπης και ανθρωπιάς, που συνεχίζει να καρποφορεί μέσα από το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και τη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας».
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, κ. Μαρία Παναγή, στον χαιρετισμό της, υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η συνεργασία, η στήριξη και η εμπιστοσύνη του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού προς τον Σύνδεσμο Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, αποτελεί έναυσμα ενίσχυσης ακόμη περισσότερο των δράσεων και υπηρεσιών που προσφέρονται, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέλη μας». Τόνισε δε ότι ο χώρος αυτός, έχει δημιουργηθεί ως ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, όπου θα προσφέρεται πρακτική βοήθεια και στήριξη σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, παρέχοντας υπηρεσίες όπως φυσιοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη και εργοθεραπεία.
Μετά την τελετή εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ανακαινισμένου κτιρίου και δεξίωση.










