
Προ των πυλών ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας
ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον 8ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας, που θεωρείται η μεγαλύτερη μονοήμερη αθλητική διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο.
Ξεκίνησε το 2017, ενώ η μοναδική χρονιά που δεν διοργανώθηκε ήταν το 2020 λόγω πανδημίας. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσιάστηκαν οι φετινές δράσεις και το πλήρες πρόγραμμα του μαραθωνίου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρθηκε, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινής. Το πρόγραμμα ξεκινά με τη βασική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου (42.195χλμ.) και θ’ ακολουθήσει ο ημιμαραθώνιος (21.095χλμ.) και ο αγώνας δρόμου των 10χλμ.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου 5χλμ. και ο εταιρικός αγώνας 5χλμ. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με το McDonald’s™ Kids Race του ενός χιλιομέτρου για παιδιά καθώς και το Fun Race ενός χιλιομέτρου για ενήλικες.
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να σημειώσει νέο ρεκόρ προσέλευσης, με περισσότερους από 13.000 δρομείς από 85 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι θα καταγραφεί και παγκύπριο ρεκόρ συμμετοχών στον μαραθώνιο δρόμο με πάνω από χίλιους μαραθωνοδρόμους στην κλασική διαδρομή.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος έβαλε για τα καλά τη Λάρνακα στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πόλη στο εξωτερικό ως προορισμός αθλητικού τουρισμού. Είπε, ακόμα, ότι μέσα σε λίγα χρόνια ο μαραθώνιος, ο οποίος κατέστη θεσμός, έχει πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία.
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Ντάλτας, σημείωσε ότι η πρόοδος που σημείωσε ο μαραθώνιος τα τελευταία χρόνια αποτελεί συλλογικό επίτευγμα, χαρακτηρίζοντας το Δήμο Λάρνακας ως πολύτιμο συνδιοργανωτή.
Ιδιαίτερη αναφορά στη δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε στη Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια της καλαθόσφαιρας με αμαξίδιο, η οποία θα συμμετάσχει στον φετινό μαραθώνιο. Όπως λέχθηκε, μετά το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που είχε πριν από δέκα χρόνια, επαναπροσδιόρισε τη ζωή της μέσα από τον αθλητισμό και τη δράση, εκπροσωπώντας τη δύναμη της θέλησης.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, θα έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
Κατά τη διάσκεψη, προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα στην Ablebook, η οποία με οδηγό τον ιδρυτή της Ανδρέα Βασιλείου, θα συμμετάσχει για έκτη συνεχή χρονιά στην εκδήλωση μαζί με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Υπάρχω», με στόχο να φτάσει τους 100 συμμετέχοντες.