Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εγκατάσταση 18 υπερσύγχρονων ντουζιέρων στον Πρωταρά – Λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια
Εγκατάσταση 18 υπερσύγχρονων ντουζιέρων στον Πρωταρά – Λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια

Εγκατάσταση 18 υπερσύγχρονων ντουζιέρων στον Πρωταρά – Λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στοχεύοντας στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού κι επενδύοντας στο γεγονός ότι φέτος αναμένεται να παρατηρηθεί (μικρή, αλλά σημαντική) επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας ολοκλήρωσε πριν από μερικές μέρες την εγκατάσταση δεκαοκτώ (18) υπερσύγχρονων ντουζιέρων σε κεντρικά σημεία των παραλιών του Πρωταρά.

Μια πρωτοβουλία που προσφέρει στους λουόμενους μια νέα, σύγχρονη υπηρεσία που συνδυάζει την αισθητική αναβάθμιση με την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

Όπως ανακοινώθηκε, από μία ντουζιέρα τοποθετήθηκε στις ακτές Κάππαρη (ΜΜΑΔ), Αγίας Τριάδας, Ποτάμι (Marlita) και Βυζακιάς (Cavo-Maris), από δύο στις παραλίες Λούμα και Περνέρα, τρεις ντουζιέρες εγκαταστάθηκαν στην παραλία Fig Tree Bay και συνολικά επτά στην ακτή Βρύσης.

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας γνωστοποίησε πως οι νέες ντουζιέρες λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη και στη μείωση του ενεργειακού κόστους, ενώ η σύγχρονη τεχνολογία τους επιτρέπει τη βέλτιστη διαχείριση του νερού. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται φαινόμενα αλόγιστης σπατάλης, αλλά και συσσώρευσης στάσιμων νερών που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

Η χρέωση ανέρχεται σε 50 σεντ για μισό λεπτό χρήσης. «H εγκατάσταση των νέων ντουζιέρων αποτελεί επένδυση τόσο στην καλαισθησία, όσο και στη βιώσιμη ανάπτυξη των παραλιών, ενώ ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα συνεχίσει να προχωρεί σε έργα που αναβαθμίζουν την εμπειρία των επισκεπτών και παράλληλα προστατεύουν το περιβάλλον», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε, ότι φέτος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, κάποια ξενοδοχεία της περιοχής θα παραμείνουν ανοιχτά με ικανοποιητικές πληρότητες μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ ορισμένα τουριστικά καταλύματα θα επεκτείνουν τη λειτουργία τους μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

Λίμνη Παραλιμνίου

—————————

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας προχώρησε στην τοποθέτηση ενός νέου παρατηρητηρίου στη Λίμνη Παραλιμνίου, ενισχύοντας την πρόσβαση και την εμπειρία παρατήρησης του μοναδικού οικοσυστήματος της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Το παρατηρητήριο δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες, περιβαλλοντικούς μελετητές και φίλους της φύσης να απολαύσουν με ασφάλεια τη χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό εργαλείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

H δημοτική Αρχή εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την εταιρεία P. Orphanides Steel Constructions Ltd για τη χορηγία των εργασιών και στην ουσιαστική συμβολή στην υλοποίηση του έργου. «Με τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας συνεχίζει να επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη των φυσικών θησαυρών της περιοχής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Send this to a friend