
Έρχεται ολοήμερη απεργία; Τι θα τεθεί στο τραπέζι της πανσυνδικαλιστικής συνάντησης για την ΑΤΑ
Με την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων να παραμένει ως επιλογή, οι 13 συντεχνίες, προσέρχονται σε πανσυνδικαλιστική συνάντηση για να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.
Σωτηρούλα Χαραλάμπους – Γ.Γ. ΠΕΟ
«Θα γίνει πρώτο και κύριο για να αξιολογήσουμε την κατάσταση ως έχει σήμερα και βεβαίως να ανταλλάξουμε και κάποιες απόψεις για τα επόμενά μας βήματα. Καταφυγή σε απεργιακά μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός».
Ο Υπουργός Εργασίας, έχει βολιδοσκοπήσει για νέα συνάντηση με τις συντεχνίες, με το πιθανότερο σενάριο η συνάντηση να γίνει τέλος της εβδομάδας.
Σωτηρούλα Χαραλάμπους – Γ.Γ. ΠΕΟ
«Εμείς είμαστε έτοιμοι για εξεύρεση λύσης, η οποία να αποδίδει την ΑΤΑ, με βάση τη φιλοσοφία της και βεβαίως σε αυτό το πλαίσιο είναι και ρυθμίσεις έτσι ώστε η ΑΤΑ να δίδεται σε όλους τους εργαζόμενους».
Σε περίπτωση που η συζήτηση αποτύχει, οι συντεχνίες, κατά την πανσυνδικαλιστική αύριο, θα συζητήσουν και τα απεργιακά μέτρα που θα λάβουν, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο ολοήμερης απεργίας.
Κόκκινη γραμμή για τους εργοδότες… το «ΑΤΑ για όλους».
Μιχάλης Αντωνίου – Γ.Δ. ΟΕΒ
«Ουδέποτε απορρίψαμε πρόσκληση για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα ζητημάτων που προκαλούν αναταραχή στην εργασιακή ειρήνη. Ωστόσο έχουμε ξεκαθαρίσει κατά τρόπο απόλυτα διαυγή και σαφή, ότι είναι εκτός συζήτησης το ζήτημα που έχουν να κάνουν με την καθολική εφαρμογή της ΑΤΑ».
Την ίδια στιγμή, ο Μιχάλης Αντωνίου, εκφράζει την αισιοδοξία της εργοδοτικής πλευράς, ότι προτάσεις που έχει ετοιμάσει για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού, θα γίνουν αποδεκτές και από το συνδικαλιστικό κίνημα.
«Ασφαλώς και είμαστε όχι μόνο διατεθειμένοι αλλά και καθόλα έτοιμοι και προετοιμασμένοι με εναλλακτικές προτάσεις και σενάρια για να οδηγηθούμε σε μια κοινά αποδεκτή διευθέτηση, με τρόπο που να μπορεί και η συντεχνιακή πλευρά να την αποδεκτεί».
Ο Υπουργός, δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τους εργοδότες για συνάντηση.