Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποστόλου: Άμεση απέλαση των τεσσάρων Σύρων που εμπλέκονται στο επεισόδιο στη Λάρνακα
Αποστόλου: Άμεση απέλαση των τεσσάρων Σύρων που εμπλέκονται στο επεισόδιο στη Λάρνακα

Αποστόλου: Άμεση απέλαση των τεσσάρων Σύρων που εμπλέκονται στο επεισόδιο στη Λάρνακα

Άμεση απέλαση των τεσσάρων Σύρων που εμπλέκονται στο επεισόδιο στη Λάρνακα ζητά ο Βουλευτής της Επαρχίας Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου.

Ο ίδιος, μάλιστα, ήρθε σε επικοινωνία τόσο με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης Νικόλα Ιωαννίδη όσο και με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου και Διεθνούς Προστασίας Ανδρέα Γεωργιάδη, ζητώντας όπως εφαρμοστούν οι προτάσεις του προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσης απέλασης αιτητών ασύλου ή ατόμων που έχουν καθεστός Διεθνούς Προστασίας και οι οποίοι προβαίνουν σε ποινικά αδικήματα και εγκληματικές ενέργειες.

Σε δηλώσεις του στο Larnakaonline, ο κύριος Αποστόλου ανέφερε ότι είναι σίγουρος ότι οι αρμόδιες αρχές με αποφασιστικότητα θα κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για άμεση απέλαση των παραβατών.

Συμπληρώνοντας, ο Βουλευτής της Επαρχίας Λάρνακας, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλες τέτοιες εγκληματικές ενέργειες και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Η ασφάλεια των πολιτών της Λάρνακας, αποτελεί προτεραιότητα”.

Άλλο ένα περιστατικό παραβατικότητας στη Λάρνακα

Το όλο περιστατικό σημειώθηκε πριν απο μερικές μέρες, στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα, όταν άτομο εκτόξευσε γυάλινο μπουκάλι εναντίον πολίτη. Το συμβάν, που καταγράφηκε σε βίντεο, φαίνεται να είναι συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου.

Οι έξι προτάσεις του Ανδρέα Αποστόλου 

Αξίζει στο σημείο εδώ να υπενθυμίσουμε τις 6 προτάσεις του Βουλευτή της Επαρχίας Λάρνακας, Ανδρέα Αποστόλου για το εν λόγω θέμα:

1) Να οριστεί για ολους όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά νέα συνέντευξη και να εξεταστούν με βάση τα νέα δεδομένα που υπαρχουν στη Συρία απο την 7η Δεκεμβρίου 2024.

2) Να γίνει ανακατανομή και διαχωρισμός των συγκεκριμένων ομάδων ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες δομές εκτός Επαρχίας Λάρνακας.

3) Να εκπονηθεί άμεσα ειδικό σχέδιο εθελούσιας επιστροφης ασυνόδευτων ανηλίκων.

4) Να κληθούν στα αρμόδια τμήματα και να τους γίνουν σοβαρές συστάσεις καθώς επίσης και διασύνδεση των όποιων δικαιωμάτων τους με τη συμπεριφορά και τα παραπτώματα τους. Να τους αφαιρεθούν δικαιώματα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

5) Να ολοκληρωθεί άμεσα η συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών και να οδηγηθεί στην ολομέλεια για ψήφιση το Νομοσχέδιο που αφορά την αφαίρεση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας από άτομα τα οποία καταδικάστηκαν για ποινικά αδικήματα. Αυτό προφανώς δεν αφορά εσάς αλλά θα πρέπει όλοι μας να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

6) Να ξεκινήσουν διαδικασίες απέλασης από την Κυπριακή Δημοκρατία όσων έχουν καταδικαστεί σε ποινικά αδικήματα όπως ακριβώς έπραξε και η Αυστρία ως η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που εφάρμοσε την πιο πάνω πολιτική.

Send this to a friend