Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες, από τη στιγμή, που η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα, κατέρρευσε μπροστά στα χιλιάδες μάτια των θεατών του κατάμεστου χώρου, στο Ηρώδειο Θέατρο, όταν κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εκείνη ήταν η ημέρα, που ξεκίνησε ο προσωπικός Γολγοθάς της σπουδαίας ερμηνεύτριας, αλλά και των δικών της ανθρώπων.

Η αγωνία για την υγεία της συγκλόνισε το πανελλήνιο, αφού μιλάμε για μια γυναίκα-θρύλο, που αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, δεν την έχει δει κανένας, πάρα μόνο οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, η κόρη της Τζωρτίνα, τα δύο της εγγόνια και ο γαμπρός της. Αυτά είναι τα πρόσωπα που έχουν καθημερινή επικοινωνία με τη Μαρινέλλα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών, η επαφή με τον κόσμο, μπορούσε να της δημιουργήσει προβλήματα, καθώς, δεν έπρεπε να έρθει σε επαφή, για την αποφυγή μικροβίων που θα της μετέφεραν και ενδεχόμενων ασθενειών που θα μπορούσαν να της προκαλέσουν, επιβαρύνοντας έτσι την κατάστασή της.

Ένας χρόνος πέρασε, με την οικογένειά της πάντα στο πλευρό της, να τη φροντίζει και να την περιθάλπει με αγάπη. Ο κόσμος που την αγαπάει πάρα πολύ και του λείπει, αναζητά συνεχώς πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της και την εξέλιξή της. Οι φίλοι της, οι συνεργάτες της, οι οικείοι της, δεν έχουν πάψει στιγμή να ενδιαφέρονται για εκείνη, ενώ οι επικοινωνία που έχουν με το σπίτι της, είναι συχνή, για να μαθαίνουν τα νέα της κατάστασή της.

Τραγουδιστές, ηθοποιοί, συνθέτες, μουσικοί, φίλοι, γνωστοί… άνθρωποι που δεν έχουν σταματήσει να προσπαθούν για να τη δουν και να της μιλήσουν.

Μέχρι στιγμής, ένα χρόνο μετά, δεν έχει επιτραπεί σε κανέναν να τη δει, αλλά ούτε να της μιλήσει στο τηλέφωνο. Κανείς δε έχει επικοινωνήσει μαζί της, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τότε που η μεγάλη ερμηνεύτρια έπαθε το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αναμφίβολα λείπει σε όλους, όπως και όλοι περιμένουν νέα της.