Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δεύτερη σύλληψη υπόπτου για την απόπειρα φόνου και τον εμπρησμό τεσσάρων αυτοκινήτων στην Πύλα
Δεύτερη σύλληψη υπόπτου για την απόπειρα φόνου και τον εμπρησμό τεσσάρων αυτοκινήτων στην Πύλα

Δεύτερη σύλληψη υπόπτου για την απόπειρα φόνου και τον εμπρησμό τεσσάρων αυτοκινήτων στην Πύλα

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο δρόμο της εξιχνίασης της απόπειρας φόνου σε βάρος φρουρού ασφαλείας και του εμπρησμού τεσσάρων αυτοκινήτων εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων στον παραλιακό δρόμο της Πύλας που έγινε στις 14 Αυγούστου, πιστεύει ότι βρίσκεται η Αστυνομία μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση δύο προσώπων, ενός 18χρονου Ρουμάνου κι ενός 27χρονου Σύρου.

Ο τελευταίος συνελήφθη την Τρίτη, 26 Αυγούστου, σε κοινότητα της επαρχίας Πάφου, και την Τετάρτη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον του εξετάζονται πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και εμπρησμό. Κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία ότι ο νεαρός Σύρος έχει εμπλοκή στην υπό διερεύνηση υπόθεση και συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, φέρεται ν’ αγόρασε από τον 18χρονο Ρουμάνο το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την εγκληματική ενέργεια στην Πύλα. Μετέπειτα το παρέδωσε σε άλλα πρόσωπα λίγες ώρες πριν την εγκληματική ενέργεια.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του νεαρού από τη Ρουμανία, ο οποίος σύμφωνα με τους εξεταστές της υπόθεσης έκλεψε από τη Λεμεσό το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εμπρησμού των αυτοκινήτων στην Πύλα και της απόπειρας κατά της ζωής του φρουρού ασφαλείας.

Η σύλληψη του 18χρονου υπόπτου, ο οποίος ήδη τελεί υπό κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου, έγινε τυχαία στις 21 Αυγούστου, όταν εντοπίστηκε να οδηγεί άλλο κλοπιμαίο αυτοκίνητο στην Πάφο. Τ

ο πρόσωπο αυτό καταζητείτο για την υπόθεση της Πύλας από τις 18 Αυγούστου, καθότι μία μέρα πριν από την απόπειρα φόνου και τον εμπρησμό των τεσσάρων αυτοκινήτων φέρεται να είχε κλέψει από το Κολόσσι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματική ενέργεια της Πύλας. Στις 3:30 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου το ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των δραστών της απόπειρας φόνου και του εμπρησμού των οχημάτων.

Όπως κατέδειξαν οι εξετάσεις της Αστυνομίας, εντός του οχήματος επέβαιναν τρία άτομα. Ο συνοδηγός κατέβηκε κρατώντας πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε προς το μέρος του φρουρού ασφαλείας του υποστατικού, ο οποίος γλίτωσε από θαύμα. Η σφαίρα πέρασε από δίπλα του και καρφώθηκε σε κολώνα.

Την ίδια ώρα, πρόσωπο που καθόταν στο πίσω κάθισμα του κλοπιμαίου αυτοκινήτου περιέλουσε με βενζίνη και έθεσε φωτιά σε τέσσερα οχήματα της εταιρείας. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας παρέλαβαν από την περιοχή το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι η εγκληματική ενέργεια στην Πύλα συνδέεται και με τον εμπρησμό αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε 42χρονος, που έγινε στις 15 Αυγούστου στην Αραδίππου.

Πάντως, η υπεράσπιση του 18χρονου Ρουμάνου υποστηρίζει ότι την ημέρα της εγκληματικής ενέργειας στην Πύλα, ο νεαρός ήταν εκτός Κύπρου. Για την ίδια υπόθεση αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Send this to a friend