Μια εξαιρετική και συνάμα απίστευτη ψαριά είχαν σήμερα οι επαγγελματίες ψαράδες Τάσος Χαραλάμπους και ο γιος του Χρίστος Κλεάνθους στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Πάφο. Οι δύο ψαράδες έβγαλαν από τη θάλασσα πάνω από 200 κιλά κουρκούνες, εντυπωσιάζοντας με την ποσότητα των ψαριών, ακόμη και τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Οι κουρκούνες, όπως τις λέμε στην Κύπρο είναι γνωστές στην Ελλάδα και ως προσφυγούλες, ανήκουν στο είδος Siganus rivulatus και είναι ιδιαίτερα αγαπητές για τη γεύση και τη φρεσκάδα τους και αποτελούν τον τέλειο μεζέ, είτε στα κάρβουνα με λαδολέμονο, είτε τηγανητές.

Παρά την επιτυχία τους, ο Τάσος και ο Χρίστος αλλά και όλοι οι επαγγελματίες ψαράδες καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις, όπως τα καιρικά φαινόμενα, τις ζημιές στα δίχτυα από δελφίνια αλλά και τις επιπτώσεις από την εξάπλωση των λαγοκέφαλων που καταστρέφουν τα αλιεύματα στην Μεσόγειο θάλασσα.

Η σημερινή ψαριά πάντως, για όσους έχουν απορία, θα διατεθεί στις Ψαραγορές Βασίλης (Vasilis Fish Market) και όσοι επιθυμούν να απολαύσουν φρέσκες κουρκούνες μπορούν να τις προμηθευτούν από εκεί. Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα επαγγελματισμού και σκληρής δουλειάς στη θάλασσα που αξίζει αναγνώρισης και μπράβο τους!