
Θετικά τα μηνύματα από το μέτωπο στη Λεμεσό – Φόβοι για αναζωπυρώσεις
Θετικά τα μηνύματα από το μέτωπο στη Λεμεσό, αφού η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο, είναι μεγάλος ο κίνδυνος αναζωπηρώσεων.
Κατά την διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίστηκαν μικρές αναζωπυρώσεις στις κοινότητες Πάνω Κυβίδων, Άλασσας, Ζανακιάς και Ομόδους.
Καθοριστική υπήρξε η συμβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ε.Φ. που περιπολούσαν και χαρτογραφούσαν την πυρκαγιά.
Τις πρώτες πρωινές απογειώθηκαν πέντε πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης και προβαίνουν σε περιμετρικές ρίψεις στην πυρκαγιά για καλύτερη οριοθέτηση ή εκεί που κρίνεται αναγκαίο κατόπιν αξιολόγησης.
Το βράδυ τα δύο Ισραηλινά C130 προχώρησαν με ρίψεις επιβραδυντικού υλικού για σταθερότητα στην οριοθέτηση. Προβλέπεται να αυξηθούν σταδιακά και πάλι οι άνεμοι σήμερα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν όλες στις θέσεις τους και μετακινούνται αναλόγως.
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό, ότι όλοι οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού είναι ανοικτοί.
Στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο, δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες.
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις διακινήσεις τους, ειδικά στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
Η Αστυνομία συνεχίζει συστηματικά τις περιπολίες στις πληγείσες περιοχές με στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας, την παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί, καθώς και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.