Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με μεσίτη είχαν πάει οι 5 Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες του κοινοτάρχη Τρικώμου
Με μεσίτη είχαν πάει οι 5 Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες του κοινοτάρχη Τρικώμου

Με μεσίτη είχαν πάει οι 5 Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες του κοινοτάρχη Τρικώμου

Με το σταγονόμετρο οι πληροφορίες αναφορικά με τη σύλληψη των πέντε Ελληνοκυπρίων από τις κατοχικές αρχές στο κατεχόμενο Τρίκωμο, ωστόσο, η διαδικασία συμπήρωσης του παζλ προκειμένου να ξεκαθαρίσει εντελώς η εικόνα, συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Π» και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», ο κοινοτάρχης του κατεχόμενου Τρικώμου, Ιάκωβος Χατζηβαρνάβας, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες ανέφερε ότι από τους 5 Ελληνοκύπριους που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, ο ένας είναι από το Τρίκωμο και οι άλλοι 4 αποτελούνται από 2 ζευγάρια από τη Λευκωσία, των οποίων οι γονείς αγόρασαν οικόπεδα στο Τρίκωμο πριν την τουρκική εισβολή του 1974.

Σύμφωνα με πληροφόρηση του κοινοτάρχη, οι 5 Ε/κ πήγαν στο σημείο «με κάποιο μεσίτη για να εντοπίσουν τις περιουσίες τους προκειμένου να τις πουλήσουν».

Η θέση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», είναι πως «πριν να βγουν συμπεράσματα, δεν υπάρχει αναγνώριση στη δικαιοδοσία του ψευδοκράτους. Ως κυβέρνηση δεν συμπεραίνουμε αντίποινα σε αυτή τη φάση. Είναι σε επικοινωνία το ΥΠΕΞ με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και την τεχνική επιτροπή, εξ’ όσων γνωρίζουμε η κατηγορία είναι για λεγόμενη παράνομη είσοδο».

Πηγή: Πολίτης