
Πιάνει δουλειά η Νομική Υπηρεσία: Ποιοι βρίσκονται στο κάδρο των ευθυνών για Takata
Πιάνει δουλειά την ερχόμενη βδομάδα η ομάδα λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε να μελετηθεί το πολυσέλιδο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τους ελαττωματικούς αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ.
Πόρισμα το οποίο όπως ανέφερε και ο Γενικός Εισαγγελέας θα δοθεί στη δημοσιότητα μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως μετέδωσε χθες βράδυ ο Alpha, ενδεχόμενες ποινικές διώξεις αφορούν δύο πρώην διευθυντές του Τμήματος Οδικών Μεταφορών κι έναν ιδιώτη. Χωρίς να αποκλείεται να προκύψουν επιπλέον ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, σε κατοπινό στάδιο.
Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν τα αδικήματα για κατάχρηση εξουσίας, ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης ή απερίσκεπτης πράξης.
Τις επόμενες κινήσεις, θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Στο κάδρο των ευθυνών και συγκεκριμένα των πειθαρχικών βρίσκονται οι γενικοί διευθυντές του Υπουργείου Μεταφορών από το 2013 μέχρι και το 23.
Η τριμελής επιτροπή καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους τρεις που διετέλεσαν Υπουργοί Μεταφορών από το 2013 μέχρι το 23. Πολιτική ευθύνη την οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, κανείς δεν ανέλαβε αφού δήλωσαν άγνοια επί του θέματος.
Εκτός των ευθυνών -γεγονός που προκαλεί εντύπωση- έμεινε ο νυν υπουργός Μεταφορών αφού σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή μόλις ο ίδιος ενημερώθηκε, έλαβε νομοθετικά μέτρα.
Οι εξελίξεις έφεραν και τις πρώτες αντιδράσεις από πλευράς των πολιτικών κομμάτων. Όλα αυτά την ώρα που η κοινωνία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά με έκπληξη τα όσα τεκταίνονται.