Home ΛΑΡΝΑΚΑ H παλιά εξέδρα του Κατακλυσμού της Λάρνακας (φώτο)
H παλιά εξέδρα του Κατακλυσμού της Λάρνακας  (φώτο)

H παλιά εξέδρα του Κατακλυσμού της Λάρνακας (φώτο)

Μέχρι το 1992 η γιορτή του κατακλυσμού, διεξαγότανε μπροστά από την προτομή του Κίμωνα που ήταν κοντά στό παλιό Δημαρχείο.

Οι λόγοι αλλαγής χώρου προέκυψε από τις εργασίες που ξεκίνησαν τότε για την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου των φοινικούδων.

Στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Κατακλυσμού το 1993, ο τότε Δήμαρχος Λάρνακας Γιώργος Λυκούργος ανέφερε.

«Από το φετινό γιορτασμό θ’απουσιάζει ο αιώνιος φύλακας των παραλιών μας που από του μεγαλοπρεπούς βάθρου του ατένιζε με το γαλήνιο  βλέμμα του την πόλη του Ζήνωνα……. Μεταβατική, λοιπόν, η φετινή χρονιά για τον Κατακλυσμό.

Σε λίγους μήνες, τα παραλιακό μας μέτωπο θα πάρει τελικά την κανούργια του μορφή κι έτσι από του χρόνου η γιορτή θα προσαρμοσθεί στο νέο περιβάλλον. Ίσως για φέτος η μετακίνηση του πυρήνα του πανηγυριού σ’άλλους χώρους μακριά από τις Φοινικούδες, νά’ταν πρακτική για την ομαλότερη συνέχιση των κατασκευαστικών έργων.»

Στις φωτογραφίες βλέπουμε πού και πώς στηνόταν η εξέδρα όπου γινόταν το καλλιτενικό πρόγραμμα και οι διαγωνισμοί. Το κοινό μαζευόταν κατά χιλιάδες γύρω από την εξέδρα και παρακολουθούσε το πρόγραμμα ιστάμενο.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

 

 

 

 

 

Send this to a friend