Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χρονοδιακόπτες στις κάμερες: Για αυτούς τους τρεις λόγους ανέπεμψε τον νόμο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Χρονοδιακόπτες στις κάμερες: Για αυτούς τους τρεις λόγους ανέπεμψε τον νόμο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Χρονοδιακόπτες στις κάμερες: Για αυτούς τους τρεις λόγους ανέπεμψε τον νόμο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Για τρεις λόγους ανέπεμψε τον νόμο για τους χρονοδιακόπτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με το θέμα να επιστρέφει στη Βουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος επισημαίνει ότι η αντισυνταγματικότητα κρίνεται στα δικαστήρια. Εκφράζει την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει το σύστημα καθώς υπάρχει ανικανότητα στο ΤΟΜ και σε αυτούς που διαχειρίζονται το σύστημα για να βρουν άλλες λύσεις. Εκφράζει επίσης υποψίες για προαπόφαση ποιου συστήματος θα χρησιμοποιηθεί, τονίζοντας ότι στη θέση του Υπουργού θα διέτασσε έρευνα.

Στην αναπομπή αναφέρεται ότι ο νόμος αναπέμφθηκε για τρεις λόγους, ότι το σύστημα δεν είναι συμβατό, ότι δεν είναι αρκετό το χρονικό πλαίσιο των 9 μηνών που τέθηκε και ότι γίνεται αύξηση των δαπανών.

Απαντώντας στους τρεις λόγους, ο κ. Κέττηρος αναφέρει ότι το σύστημα δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί, αν χρειάζεται περαιτέρω χρόνος θα δοθεί και τέλος, αναφορικά με την αύξηση των δαπανών απαντά με νομολογία, με βάση την οποία δεν μπορούν να επικαλούνται τις εφαρμοστικές διατάξεις για αύξηση των δαπανών, κάτι το οποίο θα διαφανεί στο δικαστήριο.

Διερωτάται αν είναι έτοιμοι οι αρμόδιοι να συζητήσουν εγκατάσταση χρονοδιακοπτών στα φώτα τροχαίας όπου δεν υπάρχει σύστημα φωτοεπισήμανσης.
Για το θέμα των χρονοδιακοπτών μίλησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας, επισημαίνοντας ότι είχε προειδοποιήσει ότι θα γινόταν αναπομπή του νόμου για αυτούς τους λόγους και επαναλαμβάνει ότι τα έξυπνα φώτα δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τους χρονοδιακόπτες.

Αναφορικά με το χρονικό περιθώριο, τονίζει ότι χρειάζεται περίπου ενάμιση χρόνος για να αλλάξει η διαδικασία και να γίνουν αλλαγές στο σύστημα.

Τονίζει τέλος ότι αν κάποιοι θέλουν να καταργηθεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης, να το θέσουν για συζήτηση και να ψηφιστεί, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο Σώμα ψήφισε την εγκατάστασή του πριν τέσσερα χρόνια.

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου εξηγεί ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ψήφισε υπέρ του νόμου καθώς υπήρχαν ζητήματα αντισυνταγματικότητας και επειδή υπήρχαν δηλώσεις από ειδικούς ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, κάλεσε ωστόσο την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί το θέμα.

Send this to a friend