
Έτσι θα επηρεάσει την Κύπρο κακοκαιρία που σαρώνει τις Κυκλάδες- Φτάνει αύριο
Φτάνει και στην Κύπρο αύριο, αλλά εξασθενημένη η κακοκαιρία που επηρεάζει από την Δευτέρα τις Κυκλάδες.
Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και αναμένονται τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο, σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ μέχρι το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.