Η εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαρτίου, έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, στις 18:00.

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει ομάδα πολιτών, με στόχο τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων και την απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα και επτάλεπτη ομιλία από τον διοργανωτή Αντώνη Αντωνίου. Στη συνέχεια, θα μιλήσει η Ελένη Μακρίδη, ξαδέλφη του Κυπριανού, ο οποίος ήταν μεταξύ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τον μουσικό όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τον Στέλιο Χαραλαμπίδη και την Κατερίνα Ψαρέλι να ερμηνεύουν τρία τραγούδια αφιερωμένα στη μνήμη των θυμάτων:

«Στην κοιλάδα των Τεμπών»

«Στη χώρα των αθώων»

«Πού είσαι τώρα φως μου»

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης θα αποτελέσει η ερμηνεία ενός τραγουδιού που έγραψε η ίδια η Ελένη Μακρίδη, με το καλλιτεχνικό όνομα ΜΑΚ, ως προσωπικό φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τον DJ Άγραφος Βίβλος, εκπροσωπώντας το Studio «Πύργος Ελέγχου 506».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας και επιστροφή στο χώρο της συγκέντρωσης.

Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να δώσει το «παρών» του, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και ζητώντας διαφάνεια και λογοδοσία.