Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Mε μεγάλη επιτυχία η δημόσια παρουσίαση της μελέτης «Κλιματικά Ουδέτερος o Δήμος Αθηένου»
Mε μεγάλη επιτυχία η δημόσια παρουσίαση της μελέτης «Κλιματικά Ουδέτερος o Δήμος Αθηένου»

Mε μεγάλη επιτυχία η δημόσια παρουσίαση της μελέτης «Κλιματικά Ουδέτερος o Δήμος Αθηένου»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δημόσια παρουσίαση της μελέτης «Κλιματικά Ουδέτερος Δήμος Αθηένου», στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας των Ζώων κ. Αντωνία Θεοδοσίου, η οποία στην πολύ κατατοπιστική της ομιλία, συνεχάρη τον Δήμο Αθηένου για την πρωτοβουλία εκπόνησης της μελέτης και της προώθησης του θέματος της κλιματικής ουδετερότητας.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στους στόχους της μελέτης και συγκεκριμένα στη στόχευση της αυτάρκειας, στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), στην αειφορική κινητικότητα, στην κάλυψη επισιτιστικής ασφάλειας και στη διασφάλιση της αγροτικής – βιομηχανικής – βιοτεχνικής – τουριστικής – πολιτιστικής ανάπτυξης.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στο βασικό παραδοτέο της μελέτης, ενός πίνακα ελέγχου (Check List) με περίπου 250 σημεία, ο οποίος θα τυγχάνει συχνής αναθεώρησης και ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε υποψήφιο δήμο για την πιστοποίηση της «Κλιματικής Ουδετερότητας».

Το Γραφείο που ανέλαβε την εκπόνηση της Μελέτης είναι η Aspon Consulting Ltd, με ειδικό συνεργάτη τον κ. Παντελή Σοφοκλέους, Μηχανικό Περιβάλλοντος, ο οποίος και προέβη σε εκτενή παρουσίαση και επεξήγηση του θέματος.

Η μελέτη αποτελεί έργο συνεργασίας, με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Αθηένου και εταίρο την εταιρεία «A.F Athienou Farmers Gas Ltd» και χρηματοδοτήθηκε 100% από τη Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου, Μέτρο 19-LEADER, Δράση 19.2.4 «Δράσεις Συνεργασίας».

Send this to a friend