Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ζητά δικαιοσύνη και η Κύπρος: «Γονείς βρήκαν τα κόκκαλα των παιδιών τους στα μπάζα» Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσε
Ζητά δικαιοσύνη και η Κύπρος: «Γονείς βρήκαν τα κόκκαλα των παιδιών τους στα μπάζα» Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσε

Ζητά δικαιοσύνη και η Κύπρος: «Γονείς βρήκαν τα κόκκαλα των παιδιών τους στα μπάζα» Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσε

Ειρηνικές και τιμητικές στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, θα είναι οι εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που προγραμματίζονται σήμερα σε διάφορα μέρη της Κύπρου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ομάδας Συγγενών και Φίλων του Δικτύου «Αλληλεγγύη Ελλήνων Πολιτών» στην Κύπρο, Γιώργο Μίαρη.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά για να εκφράσουν συμπαράσταση στους συγγενείς των θυμάτων που αποζητούν δικαιοσύνη για το «έγκλημα» που συντελέστηκε, αλλά και στους επιζώντες του φρικτού δυστυχήματος που τυγχάνουν ανεπαρκούς βοήθειας από την Πολιτεία.

Ο κύριος Μίαρης έκανε λόγο για «μακρύ» και «δύσκολο» αγώνα τόσο των συγγενών, όσο και των επιζώντων. Και σημείωσε ότι «ο ύπνος των θεσμών» απέναντι στην τραγική υπόθεση έχει γεννήσει συνωμοσιολογίες και φαινόμενα που απαξιώνουν τη δικαιοσύνη.

Κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την αυτοδικία και υπέδειξε ότι «το τέρας της ατιμωρησίας» είναι αυτό που φοβίζει τους ανθρώπους. Τόνισε ότι το ζήτημα των διαμαρτυρόμενων δεν είναι ο Σταθμάρχης Λάρισας που πριν από δύο χρόνια φέρεται να διέπραξε ένα ολέθριο λάθος, αλλά η απαξιωτική διαχείριση του ελληνικού σιδηροδρόμου από την Πολιτεία, για δεκαετίες.

Αναφέρθηκε στην τραγική ιστορία της οικογένειας Πλακιά που θρηνεί τρία νεαρά θύματα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η οποία «βρήκε τα κόκκαλα των παιδιών της στα μπάζα, δέκα μήνες μετά και αυτά δεν τα είχαν μαζέψει οι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι.»

Ο κύριος Μίαρης μίλησε για ένα «μεγάλο γιατί» των συγγενών απέναντι στην Πολιτεία, η οποία όχι μόνο δεν ενήργησε σωστά, αλλά με δηλώσεις αρμοδίων και παραγόντων στράφηκε εναντίον συγγενών και τους στοχοποίησε επειδή τόλμησαν να αρθρώσουν λόγο για δικαιοσύνη.

Send this to a friend