Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καυσόξυλα: Το κόστος, τα κατάλληλα είδη ξύλου και τι μπορούμε να ψήσουμε στο τζάκι
Καυσόξυλα: Το κόστος, τα κατάλληλα είδη ξύλου και τι μπορούμε να ψήσουμε στο τζάκι

Καυσόξυλα: Το κόστος, τα κατάλληλα είδη ξύλου και τι μπορούμε να ψήσουμε στο τζάκι

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει, με ολοένα και περισσότερους πολίτες να επιλέγουν το τζάκι και τις ξυλόσομπες για να ζεσταθούν.  Οι πωλήσεις των καυσόξυλων είναι αυξημένες και φέτος με τους εμπόρους να τρέχουν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Η εκπομπή Alpha Ενημέρωση και η δημοσιογράφος Όλγα Κωνσταντίνου, βρέθηκε στους Αγίους Τριμιθιάς ,μαζί με ένα από τους 350 αδειούχους εμπόρους καυσόξυλων, Ανδρέα Στυλιανίδη.

Όπως αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης, μετά τις πρώτες παγωνιές της προηγούμενης εβδομάδας τα τηλέφωνα για παραγγελίες «πήραν φωτιά», με τους Κύπριους να μένουν και πάλι την τελευταία στιγμή.

Εξηγεί ότι τα κατάλληλα ξύλα είναι αυτά τα οποία δεν περιέχουν πίσσα η οποία δημιουργεί προβλήματα στα φουγάρια, ελιά, λεμονιά, τερατσιά, σπαλαθιά, αθασιά. Προσθέτει ότι είναι πιο σωστό να γίνεται συνδυασμός ξύλων και όχι από ένα μόνο είδος.

Επισημαίνει ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε στο τζάκι οποιοδήποτε είδος ξύλου, καθώς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο φουγάρο αλλά και να μολύνει την ατμόσφαιρα.

Οι τιμές του κυμαίνονται στα €150 ανά κυβικό μέτρο, αναλόγως της προέλευσής τους.

Στη σελίδα του Τμήματος Δασών υπάρχει αναρτημένος ο κατάλογος με τους αδειοδοτημένους εμπόρους καυσόξυλων, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να έχουν τα κατάλληλα έγγραφα για να προσκομίσουν σε πιθανούς ελέγχους και για επίδειξη στους καταναλωτές.

Ο κ. Στυλιανίδης εξηγεί επίσης ότι δεν ενδείκνυται το ψήσιμο κρεατικών στο τζάκι, καθώς το λίπος μένει στο φουγάρο, με αποτέλεσμα να γίνεται ανάφλεξη και σημειώνει ότι καλό θα ήταν να περιοριζόμαστε στο ψήσιμο καστάνων και λαχανικών.

Send this to a friend