Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οργή, διαμαρτυρίες και συλλήψεις στα κατεχόμενα: Θρήνος για το νεκρό βρέφος
Οργή, διαμαρτυρίες και συλλήψεις στα κατεχόμενα: Θρήνος για το νεκρό βρέφος

Οργή, διαμαρτυρίες και συλλήψεις στα κατεχόμενα: Θρήνος για το νεκρό βρέφος

Αφόρητος είναι ο πόνος που βιώνει η οικογένεια του νεογνού, που έχασε την ζωή του μετά από την αμέλεια του προσωπικού της μονάδας των νεογνών στα κατεχόμενα.

Όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής της μονάδας νεογνών, η νοσηλεύτρια μπέρδεψε το νερό με οινόπνευμα την ώρα που ετοίμαζε γάλα στα νεογνά και τους το έδωσε, με αποτέλεσμα ένα από τα εφτά βρέφη να χάσει την ζωή του.

 

 

Σήμερα θα έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο η μικρή Mihrimah για να πάει στο σπίτι της. Αντί για αυτό,  η οικογένεια της, την παρέλαβε από το νεκροτομείο, αφού σήμερα πραγματοποιήθηκε η νεκροτομή της.

 

 

Προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια
Πατέρας της Mihrimah
Δεν εξήγησαν πολλά. Οι γιατροί αρχικά είπαν ότι γεννήθηκε πρόωρα και ξέρατε ότι ήταν σε αναπνευστήρα όταν έφτασε. Εντάξει, ήταν σε αναπνευστήρα, ναι, γεννήθηκε πρόωρα, αλλά την έβγαλαν από τον αναπνευστήρα. Οι γιατροί μου είπαν την Παρασκευή ότι μπορείς να πάρεις εξιτήριο την Δευτέρα. Εγώ θα έβγαζα το παιδί μου σήμερα.

Την ώρα που οι οικογένειες βρισκόντουσαν στο δικαστήριο για τις συλλήψεις των πέντε νοσηλευτριών, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν έξω από το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» και κάλεσαν τον λεγόμενο «υπουργό» Hakan Dinçyürek να παραιτηθεί.

Οι πέντε νοσηλεύτριες που συνελήφθησαν χθες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιων του λεγομένου δικαστηρίου στην Λευκωσία. Η κατηγορία που διερευνά η λεγομένη αστυνομία εναντίων τους, είναι «πρόκληση θανάτου από απροσεξία και αμέλεια».

Αξίζει να σημειωθεί όπως δήλωσε χθες αργά ο λεγόμενος «υπουργός υγείας», πως η κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων νεογνών είναι σταθερή, και παρουσιάζει πρόοδο.

Πολιτικός σεισμός από την τραγωδία
Η απίστευτη αυτή ιστορία έχει προκαλέσει δικαιολογημένα συγκλονισμό τα κατεχόμενα, καθώς και πολιτική θύελλα.

Σύσσωμοι οι πολίτες και πολιτικοί στα κατεχόμενα βρίσκονται από την Κυριακή στο πλευρό των οικογενειών. Όλοι εκφράζουν την οργή τους αλλά και την αγανάκτηση τους τόσο για την αμέλεια όσο και τα αναπάντητα ερωτήματα που δημιουργηθήκαν μετά την τραγωδία.

Θετικό είναι, ωστόσο, το γεγονός πως οι έξι οικογένειες κατάφεραν να δουν τα νεογνά τους. Τα έξι βρέφη που βρίσκονταν στον αναπνευστήρα έχουν αποσυνδεθεί και έχουν ξυπνήσει κανονικά.

 

Send this to a friend