Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κλείνει στις 7 Νοεμβρίου 2024 η οδός Ερμού στη Λάρνακα
Κλείνει στις 7 Νοεμβρίου 2024 η οδός Ερμού στη Λάρνακα

Κλείνει στις 7 Νοεμβρίου 2024 η οδός Ερμού στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από την οδό Ερμού ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, τα πρώτα κατασκευαστικά έργα, στο πλαίσιο της Β΄ φάσης ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, για διευκόλυνση ΑμεΑ.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι πρώτες εργασίες θα καλύψουν το τμήμα του δρόμου από την ομώνυμη πλατεία μέχρι τον πολυώροφο δημοτικό χώρο στάθμευσης, στο τέρμα της οδού. Θα επεκταθούν, ακόμα, και στην οδό Δ.Ν. Δημητρίου, που είναι ο δρόμος που ενώνει την Ερμού με την Ζήνωνος Κιτιέως.

 

 

 

Την περασμένη Παρασκευή (25/10) ο Δήμος Λάρνακας προσκάλεσε τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής, σε συνάντηση ενημέρωσης για τις φάσεις υλοποίησης του έργου, αλλά και για τον επηρεασμό των επιχειρήσεων και των κατοικιών τους από τις κατασκευαστικές εργασίες.

Ο Α. Βύρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα των εργασιών καθώς και για την στρατηγική κυκλοφοριακής διαχείρισης που θα ισχύει στο κέντρο της πόλης κατά το στάδιο υλοποίησης του έργου.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν κατανόηση, συνεργασία και συμμόρφωση προς τις υποδείξεις καθ’ όλη την διάρκεια των έργων, καθότι είναι αναπόφευκτο ότι τα εργοτάξια θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής. Η συγκεκριμένη φάση θα καλύψει τμήματα των οδών Ερμού (ήδη ένα τμήμα της Ερμού έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της Α΄ φάσης του έργου) και Ζήνωνος Κιτιέως και τις οδούς Γαλιλαίου, Νικολάου Ρώσου, Ν.Δ. Δημητρίου, Κοσμά Λυσιώτη, Νικολάου Λανίτη, Κωστή Σάββα, Δημοσθένους Μιτσή, Ευανθίας Πιερίδου, Φίλιου Ζαννέττου και Ευρυβιάδου.

Οι εργασίες αφορούν βελτίωση και ανακατασκευή υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αφαίρεση παρόδιων χώρων στάθμευσης (εκτός των χώρων για τα προμηθευτικά οχήματα) και αναβάθμιση των συστημάτων όμβριων υδάτων, υποδομών και δικτύων υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Θα γίνει, επίσης, υπογειοποίηση υπηρεσιών, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σημείων ηλεκτρονικής ενημέρωσης των χρηστών, αναβάθμιση του φωτισμού, οδική σήμανση και διαρρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Το έργο της Β΄ φάσης ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο αστικό εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση των ΑμεΑ έχει ως στόχο την βελτίωση της εικόνας της περιοχής, με σκοπό την ενίσχυση της ποιότητας ζωής, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την αναβάθμιση του εμπορικού και τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Ουσιαστικά τα έργα που θα γίνουν θα στοχεύουν στην δημιουργία συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας, ενίσχυσης του πρασίνου, σκίασης του οδοστρώματος με διακοσμητική κάλυψη και ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί μείωση της ηχορύπανσης και της εκπομπής αερίων ρύπων και σκόνης.

Η Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας για διευκόλυνση ΑμεΑ συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΘΑλΕΙΑ. Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα κατά τη διάρκεια των εργασιών, υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2026.

Ακρόπολη – Αλκή

————————- 

Ο ίδιος εργολάβος που θα εκτελέσει την Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, εκτελεί ταυτόχρονα και το συμβόλαιο που αφορά την ανάπλαση – ενοποίηση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής που επίσης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Οι κατασκευαστικές εργασίες είναι σ’ εξέλιξη και με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί υπολογίζεται ότι ολόκληρο το έργο θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια.

 

 

 

Send this to a friend