Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μοιραίο λάθος: Δηλητηρίασαν νεογνά στα κατεχόμενα έβαλαν στο γάλα οινόπνευμα
Μοιραίο λάθος: Δηλητηρίασαν νεογνά στα κατεχόμενα έβαλαν στο γάλα οινόπνευμα

Μοιραίο λάθος: Δηλητηρίασαν νεογνά στα κατεχόμενα έβαλαν στο γάλα οινόπνευμα

Τραγικό περιστατικό στη μονάδα νεογνών σε νοσοκομείο των κατεχομένων. Όλα άρχισαν όταν πριν 36 ώρες, νοσηλευτήρια μπέρδεψε το νερό με οινόπνευμα και ετοίμασε γάλα σε 7 συνολικά βρέφη. Ως αποτέλεσμα ένα από αυτά έχασε τη ζωή του. 

Σύμφωνα με την οικογένεια το βρέφος ήταν είκοσι ημερών, η υγεία του ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και θα έπαιρνε σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τα υπόλοιπα έξι νεογνά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένα. Η διεύθυνση της μονάδας προσπάθησε αρχικά να αποκρύψει το περιστατικό, ωστόσο όταν η οικογένεια που έχασε το βρέφος κλήθηκε για κατάθεση στην αστυνομία, το απίστευτο συμβάν αποκαλύφθηκε.

 

 

Για ώρες ολόκληρες περίμεναν να ενημερωθούν οι οικογένειες. Το απόγευμα ο διευθυντής της μονάδας τις κάλεσε, αλλά η ενημέρωση που έκανε προκάλεσε μεγαλύτερο εκνευρισμό. Ο διευθυντής παραδέχτηκε το γεγονός ότι η νοσηλευτήρια μπέρδεψε το νερό με οινόπνευμα, την ώρα που ετοίμαζε το γάλα για τα νεογνά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας τα βρέφη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορούν οι οικογένειες να τα επισκεφτούν. Οι δηλώσεις του διευθυντή πάντως προκάλεσαν περισσότερες αντιδράσεις αφού -ανάμεσα σε άλλα- είπε στις οικογένειες ότι το θετικό είναι πως το οινόπνευμα δεν ήταν νοθευμένο, αλλά είναι καθαρό!

Οι οικογένειες θέλησαν να μεταφέρουν σε ιδιωτική κλινική τα νεογνά τους αλλά ο διευθυντής αρνείται.

 

Send this to a friend