Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανήλικοι διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
Ανήλικοι διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ανήλικοι διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Τέσσερις ανήλικοι το έριξαν έξω χθες το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί της Λεμεσού, με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου υποστατικού να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με το νόμο αφού άφησε παιδιά 15 και 16 ετών να μπουν στο κέντρο διασκέδασης χωρίς τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο 36χρονος υπεύθυνος του υποστατικού κατηγορήθηκε γραπτώς για να θα κλητευθεί αργότερα.

Χειρότερη ήταν η κατάληξη της ψεσινής βραδιάς για 8 μαθητές στην Ελλάδα, οι οποίοι μετά από έξοδο σε κλαμπ της Αθήνας κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής σε κατάσταση μέθης. Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες 15 με 17 ετών. Τέσσερις εξ αυτών τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ ενώ οι άλλοι τέσσερις μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους.

ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΣ -Δημοσιογράφος
«Συνελήφθη ένας 20χρονος υπεύθυνος του μαγαζιού όπου μάλιστα έχει σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.»

 

 

Στην Κρήτη ένα 13χρονο κορίτσι εντοπίστηκε σε αυλή εκκλησίας σε ημικωματώδη κατάσταση μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλης. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι διαγνώσθηκε με οξεία μέθη και παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΑ
«Όταν βραδιάσει εδώ στην εκκλησία γίνεται ένα τσίρκο, μαζεύονται παιδιά κάτω των 20 ετών και κάνουν διάφορα πράγματα εδώ μέσα στην εκκλησία.»

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη.

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ -Διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής νοσοκομείου Ρεθύμνου
«Είναι και παιδιά που χρησιμοποιώντας αλκόολ, πίνοντας ή μεθώντας μας δείχνουν την ανάγκη τους να ενταχθούν κάπου, να αντιμετωπίσουν το στρες που τους επιβάλλεται.»

Οι έφηβοι σύμφωνα με την έκθεση επιλέγουν ως πρώτο ποτό την μπίρα ή το κρασί στα 12 με13 τους χρόνια και στα 14 με 15 το τζιν, τη βότκα και το ουίσκι.

 

Send this to a friend