Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πυρκαγιές σε Μαρώνι και Ψεματισμένο (βίντεο)
Πυρκαγιές σε Μαρώνι και Ψεματισμένο   (βίντεο)

Πυρκαγιές σε Μαρώνι και Ψεματισμένο (βίντεο)

Επί ποδός η Πυροσβεστική για ανταπόκριση σε κλήσεις πυρκαγιών το μεσημέρι του Σαββάτου, μία στο Πεντάκωμο, μια στο Μαρώνι και μια στο Ψεματισμένο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Υ. Ανδρέα Κεττή, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με τρία πυροσβεστικά στελεχωμένα οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού και Βασιλικού για πυρκαγιά σε μεγάλους σωρούς από παλιά ελαστικά και σκουπίδια εντός του περιφραγμένου χώρου ΧΥΤΥ στο Πεντάκωμο. Τα μέλη της Π.Υ. βρίσκονται στη διαδιακασία και εξεύρεση εκσκαφέων για επίχωση.

Δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση παρά την Κοινότητα Μαρωνίου. Ανταποκρίθηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς ΕΜΑΚ και Βασιλικού ως επίσης μία Φ.Π.Μ από Υπηρεσία Θήρας και δύο πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών.

 

 

Εξάλλου φωτιά που εκδηλώθηκε στις 13:40 το Σάββατο σε περιοχή της κοινότητας Ψεματισμένου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 14:40 αφού έκαψε έκταση 6 δεκαρίων με άγριες ελιές και άγρια βλάστηση, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με το Τμήμα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν τέσσερα άτομα του Τμήματος Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με εννέα άτομα και τρία πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς παρέμειναν δυνάμεις για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

 

 

Send this to a friend