Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στην Κύπρο ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
Στην Κύπρο ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Στην Κύπρο ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Xavier Bettel φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, ο οποίος διατελεί και Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μαζί με τον Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Κόμπο θα έχουν κοινή εμφάνιση το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα συζητήσουν για τα οφέλη και τις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο των μικρών κρατών μελών.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα, όπως τα οφέλη που απολαμβάνουν οι πολίτες της Κύπρου, όπως ο ενισχυμένος διεθνής και περιφερειακός ρόλος, η ελευθερία να σπουδάζουν, να εργάζονται και να επιχειρούν οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σταθερότητα και η ευημερία που είναι βασισμένη σε αξίες όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, αλλά και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, θα αναλυθούν και οι πολλαπλές κρίσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε., όπως οι γεωπολιτικές αναταραχές και οι αμείωτες πολιτικές, οι οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, που θέτουν σε δοκιμασία τον λόγο ύπαρξής της και απαιτούν επείγουσα συλλογική δράση.

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Β108 του Πανεπιστημίου Κύπρου την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024 από τις 12:00 μέχρι τις 13:00. Οι δυο Υπουργοί θα τοποθετηθούν με σύντομες εισηγήσεις τους και θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με το κοινό, στο οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθεί και να προβεί σε ερωτήματα.

Send this to a friend