Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ανακαλείται η μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ανακαλείται η μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ανακαλείται η μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις της αστυνομίας, αλλά και ανάμεσα σε φορείς της Λάρνακας ανακαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η απόφαση για μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας, Χαράλαμπου Ζαχαρίου.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχει ήδη ενημερωθεί ο ίδιος και πως θα εκδοθεί ανακοίνωση για την απόφαση που λήφθηκε.

Σημειώνεται πως με ομοβροντία καταδικαστικών δηλώσεων στο philenews τόσο ο τέως αστυνομικός διευθυντής, ο δήμαρχος Λάρνακας αλλά και βουλευτές από όλα τα κόμματα ζήτησαν εξηγήσεις για την απόφαση, θέτοντας και ανθρωπιστικούς λόγους με δεδομένο πως ο κ. Ζαχαρίου αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

 

 

Λίγο αργότερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, με γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι, «με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας και λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, το προσωπικό θέμα που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Αναπληρωτής Αστυνόμος Β΄ Χαράλαμπος Ζαχαρίου, προχώρησα με τις μεταθέσεις, που ανακοινώθηκαν χθες».

«Μετά από τηλεφωνική συζήτηση του θέματος με τον κ. Ζαχαρίου, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να ασκεί τα επαυξημένα επιχειρησιακά καθήκοντα, που απορρέουν από τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας. Σεβόμενος την επιθυμία του αυτή, έκρινα ορθότερο όπως ανακληθεί η συγκεκριμένη μετάθεση», καταλήγει η ανακοίνωση του κ.Αρναούτη.

Αίσθηση προκάλεσε το πρωί η τοποθέτηση του τέως αστυνομικού διευθυντή Λάρνακας, Χριστάκη Παπαδημητρίου, ο οποίος ζήτησε μέσω της ιστοσελίδας μας από τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του. «Η Αστυνομία δηλώνει ανθρώπινη, αλλά αυτό που έχουν κάνει είναι απάνθρωπο», είχε σημειώσει ο κ. Παραδημητρίου, υποδεικνύοντας πως ο κ. Ζαχαρίου ανέλαβε πριν από μόλις τέσσερις μήνες .

«Μετατέθηκε ένας άνθρωπος που είναι αναγνωρίσιμος από όλη την αστυνομία για τις επιχειρησιακές και διοικητικές του ικανότητες. Πρόκειται για άνθρωπο που ανέλαβε πριν από τέσσερις μήνες, αλλά έκανε αλλαγές, με στόχο ν’ αγγίξει το 100% των δυνατοτήτων της Αστυνομίας, με το μειωμένο προσωπικό, κάτι που είναι υπόψη της ηγεσίας. Επιπρόσθετα αυτό που έκαναν είναι πλήγμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του», υπέδειξε.

Τη διαφωνία του με την απόφαση εξέφρασε δημόσια και ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. «Είναι λυπηρό αυτό που έγινε επειδή είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και είδαμε μεγάλη διαφορά στην πόλη στο θέμα αστυνόμευσης. Πράγματα που ζητούσαμε για πολύ καιρό, όπως η ποδηλατική αστυνομία, υλοποιήθηκαν έπειτα από συναντήσεις που κάναμε. Επιπρόσθετα, παρά τα προβλήματα υγείας που είναι γνωστό πως περνά, ήταν εκπληκτικό το πείσμα και η αγάπη για τη δουλειά του και ήταν συνεχώς στο γραφείο του», είχε αναφέρει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης και της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για την απόφαση, τονίζοντας την αγαστή και άριστη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας.

Σημειώνεται πως σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας το κλίμα ήταν πολύ βαρύμε πολλά μέλη της δύναμης που συνεργάστηκαν με τον κ. Ζαχαρίου να εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση της μετάθεσης, αφού δεν λήφθηκαν υπόψη ούτε οι ανθρωπιστικοί λόγοι.

Αυτούσια σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αρχηγού Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο της εναλλαξιμότητας των Αστυνομικών Διευθυντών των Επαρχιακών Διευθύνσεων της Αστυνομίας Κύπρου, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας και λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, το προσωπικό θέμα που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Αναπληρωτής Αστυνόμος Β΄ Χαράλαμπος Ζαχαρίου, προχώρησα με τις μεταθέσεις, που ανακοινώθηκαν χθες.

Μετά από τηλεφωνική συζήτηση του θέματος με τον κ. Ζαχαρίου, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να ασκεί τα επαυξημένα επιχειρησιακά καθήκοντα, που απορρέουν από τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας.

Σεβόμενος την επιθυμία του αυτή, έκρινα ορθότερο όπως ανακληθεί η συγκεκριμένη μετάθεση.

 

 

Send this to a friend