Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιβλήθηκαν όροι στον 15χρονο μαθητή για τις γυμνές φωτογραφίες
Επιβλήθηκαν όροι στον 15χρονο μαθητή για τις γυμνές φωτογραφίες

Επιβλήθηκαν όροι στον 15χρονο μαθητή για τις γυμνές φωτογραφίες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε από το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας ο 15χρονος μαθητής γυμνασίου της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως είχε εμπλοκή στην επεξεργασία και διακίνηση μερικών δεκάδων μονταρισμένων γυμνών φωτογραφιών μαθητριών που φοιτούν στο ίδιο γυμνάσιο.

Σύμφωνα μ’ επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων, το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε την Παρασκευή (25/10) ο ανήλικος, του επέβαλε απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τηλέφωνο, λάπτοπ, τάμπλετ και ηλεκτρονικό υπολογιστή, του απαγόρευσε τη χρήση διαδικτύου, ενώ του απαγορεύτηκε και η επαφή με τα «θύματά» του καθώς και με άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να επηρεάσουν την υπόθεση. Του έγιναν, επίσης, συστάσεις όπως συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του σχολείου του.

 

 

Ο μαθητής θα παρουσιαστεί ξανά στο Δικαστήριο Δεκέλειας την 1η Νοεμβρίου.

Αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Η διακίνηση των φωτογραφιών έγινε σε γκρουπ μαθητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της περασμένης Τετάρτης(23/10). Οι μαθήτριες έπαθαν σοκ, βλέποντας τα πρόσωπά τους να έχουν τοποθετηθεί σε φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο. Θύματα της κακόγουστης φάρσας φαίνεται ότι έπεσαν και καθηγητές.

Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στην υπόθεση αυτή να εμπλέκονται και άλλοι μαθητές, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν και νέες συλλήψεις. Στο μικροσκόπιο των εξεταστών της υπόθεσης βρίσκονται κινητά τηλέφωνα και διάφορα γκρουπ μαθητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία έγινε η διακίνηση των μονταρισμένων φωτογραφιών.

Οργή και αναστάτωση

Το περιστατικό με την κυκλοφορία μονταρισμένων γυμνών φωτογραφιών μαθητριών προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και οργή ανάμεσα στην διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές και τους γονείς. Το πρωί της επόμενης μέρας (24/10) κλήθηκε στο σχολείο η Αστυνομία για να διερευνήσει το συμβάν και άρχισε τη λήψη καταθέσεων.

Παράλληλα, η διεύθυνση του γυμνασίου αναγκάστηκε να αποστείλει γραπτά μηνύματα σε γονείς παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, ενημερώνοντάς τους ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Σύμφωνα με τον σύνδεσμο γονέων του γυμνασίου οι επίμαχες φωτογραφίες διακινήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης και όχι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Send this to a friend