Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τόσο θα κοστίσει στο κράτος η αναβάθμιση χιλιάδων στάσεων λεωφορείων
Τόσο θα κοστίσει στο κράτος η αναβάθμιση χιλιάδων στάσεων λεωφορείων

Τόσο θα κοστίσει στο κράτος η αναβάθμιση χιλιάδων στάσεων λεωφορείων

Για περίοδο πέντε ετών θα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα του Τμήματος Δημοσίων Έργων, για αναβάθμιση των στάσεων λεωφορείων παγκύπρια. Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφές σε πεζοδρόμια για δημιουργία θεμελίων και ακολούθως τοποθέτηση νέων στεγάστρων στα σημεία στάσεων λεωφορείων.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ο Εκτελεστικός Μηχανικός Δημοσίων Έργων, Αριστοτέλης Σάββα, ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο υπάρχουν 5.000 στάσεις παγκύπρια. Οι αναβαθμίσεις θα είναι ίδιων προδιαγραφών και θα αφορούν τις εξής στάσεις:

«Είμαστε στη διαδικασία εγκατάστασης μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες άλλων 40 στάσεων. Και είναι μια διαδικασία εν κινήσει, επομένως θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.»

 

 

Σημειώνεται ότι στέγαστρα έχουν από τις πέντε χιλιάδες οι χίλιες στάσεις.

«Γίνονται πρώτα τα θεμέλια σε κοντινό σημείο, μετά ακολουθεί τοποθέτηση του ίδιου του στεγάστρου και μετά ακολουθεί ηλεκτρολογική εγκατάσταση και θα είναι ολοκληρωμένο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.»

Παράλληλα, θα γίνει και εγκατάσταση ηλεκτρονικών πληροφοριακών πινακίδων. «Θα μπορεί να συνδέεται κάποιος και χρησιμοποιώντας το QR code με την εφαρμογή του Υπουργείου» και ενημερώνει για τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων.

Η συνολική επένδυση του έργου είναι της τάξης του 71 εκατομμυρίου ευρώ. Μέρος που αντιστοιχεί σε ποσό πέντε εκατομμυρίων θα διατεθεί για τη συντήρηση, ενώ προβλέπεται και δαπάνη είκοσι πέντε εκατομμυρίων για πρόσθετες επενδύσεις σε στάσεις και στέγαστρα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του έργου.

 

Send this to a friend