Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το Λύκειο Βεργίνας και η Δράση Erasmus “Every Voice Matters”
Το Λύκειο Βεργίνας και η Δράση Erasmus “Every Voice Matters”

Το Λύκειο Βεργίνας και η Δράση Erasmus “Every Voice Matters”

Το Λύκειο Βεργίνας υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη δράση “Every Voice Matters” στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, σε συνεργασία με το Τσέχικο σχολείο Jírovcova από την πόλη České Budějovice. Η συνεργασία αυτή διάρκεσε μία εβδομάδα, από τις 13 μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου και πρόσφερε μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές/τριες να συνδεθούν και να μοιραστούν γνώσεις, πολιτισμούς και εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μια ομάδα Τσέχων μαθητών φιλοξενήθηκε από μαθητές/τριες του Λυκείου Βεργίνας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και μάθησης που προώθησε την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και τη μεταξύ τους κατανόηση. Οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια που επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας, όπως η πρόληψη του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying), η ανάπτυξη κινήτρων και ψυχικής ανθεκτικότητας (Building Motivation and Resilience), καθώς και η υπεύθυνη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές ενίσχυσαν τη συνειδητοποίησή τους σχετικά με τον ρόλο και τη δύναμη της AI στη ζωή τους, ανακαλύπτοντας τρόπους να την αξιοποιήσουν δημιουργικά και υπεύθυνα. Οι συζητήσεις και οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εστίασαν στην ανάγκη για κριτική σκέψη και ηθική ευθύνη στην ψηφιακή εποχή, παρέχοντας στους μαθητές πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.

 

 

Η εμπειρία αυτή δεν περιορίστηκε μόνο στις ακαδημαϊκές γνώσεις, καθώς οι μαθητές ανέπτυξαν και σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ομαδική συνεργασία και η διαπολιτισμική επικοινωνία. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και προσεγγίσεις, ενίσχυσαν τη φιλία και την κατανόηση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς που ξεπερνούν τα σύνορα.

Η δράση “Every Voice Matters” αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία μάθησης, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να γίνουν πολίτες του κόσμου, ενσυνείδητοι και υπεύθυνοι.

Send this to a friend