Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 17 Νοεμβρίου ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας
Στις 17 Νοεμβρίου ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

Στις 17 Νοεμβρίου ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος τον θεσμό που έγινε σημείο αναφοράς στα κυπριακά και διεθνή αθλητικά δρώμενα. Στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος με την συμμετοχή χιλιάδων δρομέων απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη.

 

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ιδιαίτερη τιμή για τον φετινό μαραθώνιο αποτελεί η παρουσία του Ελλαδίτη παραολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητής στίβου, Στέλιου Μαλακόπουλου, ο οποίος είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, παρά το φοβερό ατύχημα που είχε στα 19 του χρόνια, χάνοντας και τα δύο του πόδια.

 

 

Στον μαραθώνιο της Λάρνακας θα επιχειρήσει να καταγράψει νέο ρεκόρ, συμμετέχοντας στη διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων. Στη διάσκεψη ανακοινώθηκε η ανάθεση του σχεδιασμού του Πάρκου του Μαραθωνίου στη Λάρνακα στον αρχιτέκτονα Χρίστο Σάββα. Το πάρκο αυτό προγραμματίζεται σε χώρο κοντά στην παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Λάρνακας στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα έχει σημείο εκκίνησης το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Αθλητές από την Κύπρο και από όλο τον κόσμο θα γίνουν μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής του αθλητισμού.

Ο μαραθώνιος θα περιλαμβάνει συνολικά επτά διαδρομές. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την βασική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου, του ημιμαραθώνιου και τον αγώνα δρόμου των 10χλμ.

Θα ακολουθήσουν οι διαδρομές των 5χλμ. και των 5χλμ. εταιρικού αγώνα. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με το Fun Race ενός χιλιομέτρου για ενήλικες και το McDonald’s Kids Race ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα η Λάρνακα  αποκομίζει τους καρπούς αυτής της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, η οποία επιφέρει πολλά οφέλη στην τοπική οικονομία. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Radisson Blu Larnaka International Marathon Κωνσταντίνος Ντάλτας δήλωσε ότι ο μαραθώνιος έχει μετατραπεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της πόλης, χάρις στην στήριξη μεγάλων χορηγών και φορέων.

 

 

 

 

Send this to a friend