Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δρ. Κολιού: Παραμονεύουν οι ιώσεις ενόψει χειμώνα – Ποιες κυριαρχούν και τα μέτρα πρόληψης
Δρ. Κολιού: Παραμονεύουν οι ιώσεις ενόψει χειμώνα – Ποιες κυριαρχούν και τα μέτρα πρόληψης

Δρ. Κολιού: Παραμονεύουν οι ιώσεις ενόψει χειμώνα – Ποιες κυριαρχούν και τα μέτρα πρόληψης

Έφτασε η εποχή που ιώσεις αρχίζουν να εμφανίζονται στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive η Δρ. Μαρία Κολιού, γρίπη και RSV είναι οι δύο κύριες ιώσεις που ταλαιπωρούν τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά.

Μέχρι στιγμής οι αριθμοί είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή και το Μακάρειο δεν έχει γεμίσει.

 

 

Για να αποφευχθούν όμως τα χειρότερα η κ. Κολιού παρέθεσε κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ο κόσμος για να προφυλαχθεί.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, πρέπει να ανοίγουμε παράθυρα για να αερίζεται χώρος. Όταν κάποιος είναι άρρωστος, φταρνίζεται και έχει βήχα πρέπει να χρησιμοποιεί  χαρτομάντηλο και μετά να το πετά. Σε περίπτωση που δεν έχουμε χαρτομάντιλο χρησιμοποιούμε τον αγκώνα μας για εναγκαλισμό του προσώπου. Στη συνέχεια σίγουρα πλένουμε τα χέρια μας.

Όσον αφορά τα παιδιά, το καλύτερο για την προστασία είναι η πρόληψη και συστήνει στους γονείς αν διαπιστώνουν κάποια συμπτώματα, θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και όχι να πηγαίνουν στο σχολείο και να γίνεται διασπορά. Στα σχολεία τα παιδιά θα πρέπει να βγαίνουν έξω από τις αίθουσες τα διαλείμματα.

Σημείωσε επίσης ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των ιώσεων.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend