Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Προφυλακίστηκαν τέσσερις νεαροί μετανάστες για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Προφυλακίστηκαν τέσσερις νεαροί μετανάστες για τα επεισόδια στις Φοινικούδες

Προφυλακίστηκαν τέσσερις νεαροί μετανάστες για τα επεισόδια στις Φοινικούδες

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Διάταγμα διήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον τριών ασυνόδευτων μεταναστών, ηλικίας 17 και 18 χρόνων, οι οποίοι φέρεται να είχαν συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19/10) στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Η σύλληψή τους έγινε κατορθωτή έπειτα από μαρτυρία που προέκυψε από αξιολόγηση κλειστών συστημάτων παρακολούθησης παρακείμενων υποστατικών. Ήδη, για τα ίδια επεισόδια τελεί υπό κράτηση από την Κυριακή ακόμα ένας 17χρονος αλλοδαπός. Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων εξετάζονται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συμπλοκής, ανησυχίας, διασάλευσης της ειρήνης και κακόβουλης ζημιάς.

 

 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Σπύρος Χρυσοστόμου δήλωσε ότι η Αστυνομία καταζητεί ακόμα δύο νεαρούς αλλοδαπούς για τα επεισόδια. Υπενθυμίζουμε, ότι η συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.30 τη νύχτα.

Στη σκηνή μετέβησαν περίπολα της Αστυνομίας, αλλά οι εμπλεκόμενοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το μέρος. Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό που εξασφάλισε η Αστυνομία από την περιοχή, ομάδα 10 ατόμων, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, καυγάδισε με άλλα πέντε πρόσωπα, προφανώς τουρίστες, τα οποία βρίσκονταν σε παρακείμενο εστιατόριο.

Από την συμπλοκή δεν αναφέρθηκε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Σημειώθηκαν μονάχα ζημιές σε καρέκλες και τραπέζια του εστιατορίου. Με αφορμή το νέο περιστατικό βίας με «πρωταγωνιστές» νεαρούς αλλοδαπούς (το δεύτερο μέσα σε διάστημα ενός μηνός στην παραλία των Φοινικούδων), ο Δήμος Λάρνακας εξέφρασε την απαρέσκειά του για την επανάληψη τέτοιων περιστατικών, κάνοντας λόγο για αναποτελεσματικές ενέργειες που αποφασίστηκαν για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους ασυνόδευτους μετανάστες αμέσως μετά το πρώτο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα και τον (ελαφρύ) τραυματισμό δύο προσώπων.

Παράλληλα, ο δήμος της πόλης ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Μετανάστευσης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα και οριστικά μέτρα για αποτελεσματική καταπολέμηση των περιστατικών βίας.

 

Send this to a friend