Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τραυματισμός 8χρονου μαθητή σε σχολείο στην Αραδίππου, κλειδί στην υπόθεση η κατάθεσή του
Τραυματισμός 8χρονου μαθητή σε σχολείο στην Αραδίππου, κλειδί στην υπόθεση η κατάθεσή του

Τραυματισμός 8χρονου μαθητή σε σχολείο στην Αραδίππου, κλειδί στην υπόθεση η κατάθεσή του

Επικίνδυνα κενά αποκαλύπτονται γύρω από τον σοβαρό τραυματισμό του οκτάχρονου παιδιού, στο σχολείο του, στη Λάρνακα. 

Υποδομές που φαίνεται να μην ελέγχθηκαν από αρμόδιους, παιδονόμοι που δεν αρκούν βάσει των μαθητών, που έχει το κάθε σχολείο και ένα πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων εντός της σχολικής μονάδας, που φαίνεται να μην ακολουθήθηκε αμέσως μετά το σοβαρό περιστατικό.

Κλειδί πάντως, αναμένεται να αποτελέσει η κατάθεση του οκτάχρονου παιδιού, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης των τραυμάτων του. Η κατάθεση του αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη Τρίτη και θα είναι οπτικοακουστική, ενώ μαρτυρίες θα δώσουν και τα υπόλοιπα παιδιά που εμπλέκονται στο περιστατικό στην παρουσία των γονιών τους. Καταθέσεις έδωσαν οι γονείς του μαθητή, δάσκαλοι καθώς και οι γιατροί που έσωσαν τον οκτάχρονο.

 

 

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αναφορές για εκφοβισμό και παραβατική συμπεριφορά στον χώρο του σχολείου. Γονείς καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Η Προϊστάμενη της  Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας κ. Έρνη Σισμάνη ανέφερε ότι «Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία, σημαντικό είναι να μη τα κρύβουμε, ιδιαίτερα στο θέμα του εκφοβισμού».

Ο κ. Χάρης Χαραλάμπους  – Γ.Γ. ΠΟΕΔ, είπε ότι  «Αν υπάρχει θέμα να αυξηθεί η επιτήρηση, τότε ναι να μιλήσουμε με το Υπουργείο Παιδείας».

Στο μεταξύ από το 2017 υπάρχει η εγκύκλιος για αντικατάσταση των γυαλιών με προστατευτική μεμβράνη κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε.

Ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Αραδίππου κ. Παύλος Δημητριάδης, ανέφερε ότι «Τώρα το περιστατικό που δημιουργήθηκε και φάνηκε μάλλον ότι δεν είχε μεμβράνη, θα το διερευνήσουμε με αυτόν που είχε την προσφορά».

Με τη σχολική εφορεία να τονίζει πως δεν υπάρχουν περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία του  Δήμου Αραδίππου.

 

Send this to a friend