Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΦ και Πυροσβεστικής
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΦ και Πυροσβεστικής

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΦ και Πυροσβεστικής

Υπογράφτηκε χθες Τετάρτη, στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Κύπρου.

 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, το μνημόνιο υπόγραψαν ο Αρχηγός ΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Αρχιπύραρχος ΠΥ, Νίκος Λογγίνος.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συνεκπαίδευση, κοινές ασκήσεις, αξιοποίηση κοινών πόρων, αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και ενίσχυση της επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης, με στόχο τη διατήρηση της ετοιμότητας και όταν απαιτηθεί, την επιτυχή αντιμετώπιση καταστάσεων με ταχύτητα, ακρίβεια και αποφασιστικότητα.

 

 

Ο Αρχηγός, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι, η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί ορόσημο, καθώς η ΕΦ και η ΠΥ κάνουν ακόμα ένα σημαντικό βήμα μπροστά προκειμένου να αναβαθμίσουν την άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική ανταπόκρισή σε κάθε έκτακτη ανάγκη που μπορεί να απειλήσει τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των συμπολιτών μας, καθώς και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend