Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Μεγαλείο ψυχής από την συμπολίτισσα μας μαχήτρια της ζωής Στάλω Μοσφίλη
Μεγαλείο ψυχής από την συμπολίτισσα μας μαχήτρια της ζωής Στάλω Μοσφίλη

Μεγαλείο ψυχής από την συμπολίτισσα μας μαχήτρια της ζωής Στάλω Μοσφίλη

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ 

Τετραήμερη φιλανθρωπική πορεία με τίτλο «Ανασεμιά» (ανάσα/πνοή) διοργανώνει από 24 – 27 Οκτωβρίου σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο η Στάλω Μοσφίλη, η οποία βιώνει εμπειρία καρκίνου και δίνει με απαράμιλλο θάρρος και αξιοπρέπεια την δική της μάχη για τη ζωή.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για τα παιδιά με καρκίνο, λευχαιμία και συναφείς παθήσεις. Η Στάλω Μοσφίλη, από τη Λάρνακα, διαγνώστηκε για πρώτη φορά με κακοήθη καρκίνο το 2020 σε ηλικία, τότε, 37 χρόνων, και το 2023 με μετάσταση προτελευταίου σταδίου.

 

 

Ολοκλήρωσε τις θεραπείες της τον περασμένο Νοέμβριο και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο του επανελέγχου. Όλη αυτή η πρόκληση, όπως η ίδια την χαρακτηρίζει, της έδωσε μια νέα προοπτική στη ζωή της και τότε ήταν που βγήκε στην επιφάνεια η βαθιά επιθυμία της να κάνει κάτι το ουσιαστικό σ’ αυτό τον κόσμο, ώστε το πέρασμά της να μην είναι «άχρωμο και άοσμο», όπως αναφέρει. Ως εκ τούτου, απ’ αυτήν την επιθυμία γεννήθηκε η ιδέα του εγχειρήματος για την φιλανθρωπική πορεία προς ανακούφιση των παιδιών με καρκίνο και λευχαιμία, τα οποία θεωρεί «παιδιά της καρδιάς της».

 

Μέσα από την εκδήλωση «Ανασεμιά», η Στάλω επιχειρεί να δώσει «ανάσα και πνοή» σ’ αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται με θάρρος και πίστη, στέλνοντας παράλληλα το δικό της, σπουδαίο μήνυμα για τη ζωή. «Είναι μια πορεία που στέλνει μήνυμα ελπίδας και μια υπενθύμιση, ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας μπορούμε να βρούμε δύναμη μέσα από την αλληλεγγύη, την αγάπη και την πίστη μας. Είναι μια πορεία που θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά της καρδιάς μας, στα παιδιά όλων μας», σημείωσε.

Η φιλανθρωπική πορεία «Ανασεμιά» θα διεξαχθεί με την βοήθεια της Αστυνομίας και την Υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πρώτη πορεία που είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη, 24 του μήνα, στις 10.30 το πρωί, θα έχει συμβολικό χαρακτήρα. Από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία, θα πορευτεί στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου και θα επιστρέψει στο Αρχηγείο.

Την επομένη μέρα (25/10), την ίδια ώρα, η πορεία θα έχει ως αφετηρία την κεντρική εξέδρα των Φοινικούδων, στη Λάρνακα και στις 26 Οκτωβρίου (10.30) την πλατεία του Δημαρχείου Πάφου.

Η ξεχωριστή αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, με αφετηρία την πλατεία του παλιού λιμανιού, στη Λεμεσό. Όσοι επιθυμούν να πορευτούν με την Στάλω Μοσφίλη είναι ευπρόσδεκτοι.

Send this to a friend