Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Πως εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες αφρικανικής καταγωγής
Λάρνακα: Πως εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες αφρικανικής καταγωγής

Λάρνακα: Πως εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά γυναίκες αφρικανικής καταγωγής

Από μια καταγγελία για κλοπή εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας προσώπων.

Σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, κ. Ελένη Μιχαήλ το γραφείο καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, διερευνά υπόθεση που αφορά σε οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών αφρικανικής καταγωγής.

Ο αστυνομικός που χειρίστηκε την καταγγελία, εκπαιδευμένος στα θέματα αρχικών ενδείξεων θυματοποίησης ενημέρωσε αρμοδίως το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

 

 

Μέλη του Γραφείου μετέβησαν στο χώρο και μετά από συζήτηση διφάνηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις θυματοποίησης στην γυναίκα. Έπειτα, λήφθηκαν καταθέσεις από το θύμα και, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τεσσάρων προσώπων μέχρι στιγμής για την υπόθεση. Σημειώνεται ότι το θύμα μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο με τη συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εξασφαλίζονται νέες μαρτυρίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση. Η Αστυνομία καταζητεί και 5ο πρόσωπο για την υπόθεση.

Η στρατολόγηση γινόταν από τη χώρα καταγωγής των θυμάτων και η διάπραξη του αδικήματος ολοκληρωνόταν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Χρησιμοποιούσαν ως μέσο την εξαπάτηση και την απειλή για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν λεφτά από τα θύματα», σημείωσε η κ. Μιχαήλ με αποτέλεσμα να τα εκμεταλλεύονται σεξουαλικά.

Μάλιστα, φαίνεται ότι κρατούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των θυμάτων, ενώ φαίνεται να υπήρχε μια συγκεκριμένη «συμφωνία» που υποχρέωνε τα θύματα να μαζεύουν χρήματα, και να τα δίνουν στους προαγωγούς με σκοπό να τους ξοφλήσουν για την μετάβασή τους στην Κύπρο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που κλήθηκε να ερευνήσει το Γραφείο σύμφωνα με την κ. Μιχαήλ αφού, όπως δήλωσε, είναι πρώτη φορά που εμπλέκεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός προσώπων σε κύκλωμα.

Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Send this to a friend